Pähkinäkolapiiras

Tämä on muhkea piiras pähkinöillä ja kolalla, amerikkalaiseen tapaan. Kevyesti vatkattu kerma on mainio lisuke.

Kuudelle

  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 maustemittaa suolaa
  • 100 g voisulaa
  • 3 dl sekoitettuja pähkinöitä (hassel- ja saksanpähkinöitä)

Valmistusohje

1. Nypi jauhot, voi, sokeri ja keltuainen taikinaksi, säästä valkuainen penslaukseen. Työstä nopeasti taikinaksi, ota 1/3 taikinasta sivuun kanneksi ja painele loput taikinasta piirasvuokaan. Laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele piiraspohja haarukalla. Esipaista uunissa n. 10 minuuttia.

3. Vatkaa täytteeseen munat, sokeri, siirappi, vaniljasokeri ja suola ilmavaksi. Rouhi pähkinät ja laita ne piiraskuoreen. Kaada täyte päälle, laita päälle piiraskuori taikinasta ja penslaa valkuaisella. Paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja