Kakku päärynäpuolikkailla

Todella maukas piiras, joka näyttää mahtavalta pöydässä. Jos sinulla on kiire, voit käyttää säilykepäärynöitä täytteeseen.

Kahdeksalle

  • 150 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 8 päärynänpuolikasta
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 rkl maizenaa

Sokeriliemi

  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • ½ sitruuna, viipaleina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi. Lisää päärynänpuolikkaat ja keitä ne puolipehmeiksi.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja. Taita reunalle alumiinifoliosuikale, esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista folio.

4. Vatkaa kerma paksuksi. Lisää munat, sokeri ja maizena.

5. Asettele päärynänpuolikkaat piiraspohjalle. Kaada päälle kermakreemi. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!