Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kakku päärynäpuolikkailla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Todella maukas piiras, joka näyttää mahtavalta pöydässä. Jos sinulla on kiire, voit käyttää säilykepäärynöitä täytteeseen.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kahdeksalle

  • 150 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl vettä

Täyte

  • 8 päärynänpuolikasta
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 rkl maizenaa

Sokeriliemi

  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • ½ sitruuna, viipaleina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna sokeriliemi kiehuvaksi. Lisää päärynänpuolikkaat ja keitä ne puolipehmeiksi.

3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja. Taita reunalle alumiinifoliosuikale, esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista folio.

4. Vatkaa kerma paksuksi. Lisää munat, sokeri ja maizena.

5. Asettele päärynänpuolikkaat piiraspohjalle. Kaada päälle kermakreemi. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Mansikkapiirakka hyytelölläMestarillinen päärynätorttuMansikkakiusausAprikoosikakku mantelimassallaRaparperipiiras marengin kanssaPersikkapiirakka
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku