Wokkivihannekset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672812/landscape16_9/515/290/d042bc157e5caf761d6d5014f007764b/XJ/885117-2362.jpg)
Paras wokki syntyy perinteisessä wokkipannussa, mutta myös iso paistinpannu käy tarkoitukseen. Tarjoa wokki sellaisenaan tai lisukkeena. Riisiviinietikan voi korvata kuivalla sherryllä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 100 g parsakaalia
- 100 g kukkakaalia
- 150 g minimaissia
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ punasipuli
- 10 herkkusientä
- öljyä wokkaamiseen
Wokkikastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
- 1 tl sambal oelek -tahnaa
- 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
- 1 basilikanoksa
- 2 rkl hunajaa
- 1/4 tl maissitärkkelystä
- ½ dl viinietikkaa
- ½ dl kiinalaista soijakastiketta
Valmistusohje
1. Wokkikastike: Hienonna basilika. Sekoita hunaja, maissitärkkelys, riisiviinietikka ja soija. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri. Mausta sambal oelek -tahnalla, basilikalla ja seesaminsiemenillä.
2. Puhdista vihannekset ja sienet ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Kuumenna wokissa öljyä ja wokkaa vihannekset omissa ryhmissään. Aloita niistä, joiden kypsyminen kestää pisimpään.
3. Pane kaikki ainekset wokkiin ja kaada päälle wokkikastike. Kuumenna ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka