Wokkivihannekset

Paras wokki syntyy perinteisessä wokkipannussa, mutta myös iso paistinpannu käy tarkoitukseen. Tarjoa wokki sellaisenaan tai lisukkeena. Riisiviinietikan voi korvata kuivalla sherryllä.

4 annosta

  • 100 g parsakaalia
  • 100 g kukkakaalia
  • 150 g minimaissia
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punasipuli
  • 10 herkkusientä
  • öljyä wokkaamiseen

Wokkikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 basilikanoksa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl maissitärkkelystä
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl kiinalaista soijakastiketta

Valmistusohje

1. Wokkikastike: Hienonna basilika. Sekoita hunaja, maissitärkkelys, riisiviinietikka ja soija. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri. Mausta sambal oelek -tahnalla, basilikalla ja seesaminsiemenillä.

2. Puhdista vihannekset ja sienet ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Kuumenna wokissa öljyä ja wokkaa vihannekset omissa ryhmissään. Aloita niistä, joiden kypsyminen kestää pisimpään.

3. Pane kaikki ainekset wokkiin ja kaada päälle wokkikastike. Kuumenna ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!