Wokkivihannekset

Paras wokki syntyy perinteisessä wokkipannussa, mutta myös iso paistinpannu käy tarkoitukseen. Tarjoa wokki sellaisenaan tai lisukkeena. Riisiviinietikan voi korvata kuivalla sherryllä.

4 annosta

  • 100 g parsakaalia
  • 100 g kukkakaalia
  • 150 g minimaissia
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punasipuli
  • 10 herkkusientä
  • öljyä wokkaamiseen

Wokkikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 basilikanoksa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl maissitärkkelystä
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl kiinalaista soijakastiketta

Valmistusohje

1. Wokkikastike: Hienonna basilika. Sekoita hunaja, maissitärkkelys, riisiviinietikka ja soija. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri. Mausta sambal oelek -tahnalla, basilikalla ja seesaminsiemenillä.

2. Puhdista vihannekset ja sienet ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Kuumenna wokissa öljyä ja wokkaa vihannekset omissa ryhmissään. Aloita niistä, joiden kypsyminen kestää pisimpään.

3. Pane kaikki ainekset wokkiin ja kaada päälle wokkikastike. Kuumenna ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.