Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wokkivihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 100 g parsakaalia
  • 100 g kukkakaalia
  • 150 g minimaissia
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punasipuli
  • 10 herkkusientä
  • öljyä wokkaamiseen

Wokkikastike

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raasteena
  • 1 tl sambal oelek -tahnaa
  • 1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 basilikanoksa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/4 tl maissitärkkelystä
  • ½ dl viinietikkaa
  • ½ dl kiinalaista soijakastiketta

Valmistusohje

1. Wokkikastike: Hienonna basilika. Sekoita hunaja, maissitärkkelys, riisiviinietikka ja soija. Lisää puristettu valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri. Mausta sambal oelek -tahnalla, basilikalla ja seesaminsiemenillä.

2. Puhdista vihannekset ja sienet ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Kuumenna wokissa öljyä ja wokkaa vihannekset omissa ryhmissään. Aloita niistä, joiden kypsyminen kestää pisimpään.

3. Pane kaikki ainekset wokkiin ja kaada päälle wokkikastike. Kuumenna ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

RapucurryGluteeniton katkarapuwokkiKikhernecurry riisin ja jogurtin keraWokattuja vihanneksia ihanan wokkikastikkeen keraPähkinäinen härkäwokkiTulinen tomaattikastike
KasviswokkiLisäkeruoatKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonLaktoositonKasvisruoka

Paras wokki syntyy perinteisessä wokkipannussa, mutta myös iso paistinpannu käy tarkoitukseen. Tarjoa wokki sellaisenaan tai lisukkeena. Riisiviinietikan voi korvata kuivalla sherryllä.

Keventäjät
Pääruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviswokki
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Appelsiiniwokattua parsaa paahdettujen cashewpähkinöiden ja inkiväärin kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Quinoaa wokattujen thaivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Itämaiset kasvikset wokissa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Grillattua halloumijuustoa hunajawokattujen vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kasvisnuudeliwokki