Wokatut jättikatkaravut mustatorvisienten kera

Inkivääri, valkosipuli ja makea indonesialainen soija antaa tälle ruokalajille aasialaista makua ja tuoksua. Tarjoile riisin tai nuudelien kera. Mustatorvisienet voi vaihtaa toisiin sieniin.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 500 g raakoja jättikatkarapuja
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • ½ punainen paprika
  • 2 varsisellerinvartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala inkivääriä, n. 2 cm
  • 2 rkl ketjap manisia (intialaista soijakastiketta)
  • 1 ½ rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 8 mustatorvisientä
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Kuori, puhdista ja huuhtele purjo, porkkana, paprika ja selleri. Poista paprikasta siemenet. Viipaloi purjo, sellerinvarret ja paprika ohuiksi. Suikaloi porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri, n. 1 rkl hienoa raastetta tarvitaan.

2. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstöjen uloin pää paikalleen. Paista inkivääriä ja valkosipulia kevyesti öljyssä. Lisää katkaravut ja paista ne puolivalmiiksi 2-3 minuuttia, nosta katkaravut pannulta.

3. Lisää pannulle kaikki vihannekset ja sienet, paista samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää soija ja laita katkaravut takaisin pannuun. Sekoita ja anna kaiken lämmetä kauttaaltaan. Koristele sitruunamelissalla. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja