Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wokatut jättikatkaravut mustatorvisienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 500 g raakoja jättikatkarapuja
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • ½ punainen paprika
  • 2 varsisellerinvartta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala inkivääriä, n. 2 cm
  • 2 rkl ketjap manisia (intialaista soijakastiketta)
  • 1 ½ rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 8 mustatorvisientä
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Kuori, puhdista ja huuhtele purjo, porkkana, paprika ja selleri. Poista paprikasta siemenet. Viipaloi purjo, sellerinvarret ja paprika ohuiksi. Suikaloi porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri, n. 1 rkl hienoa raastetta tarvitaan.

2. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstöjen uloin pää paikalleen. Paista inkivääriä ja valkosipulia kevyesti öljyssä. Lisää katkaravut ja paista ne puolivalmiiksi 2-3 minuuttia, nosta katkaravut pannulta.

3. Lisää pannulle kaikki vihannekset ja sienet, paista samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää soija ja laita katkaravut takaisin pannuun. Sekoita ja anna kaiken lämmetä kauttaaltaan. Koristele sitruunamelissalla. Tarjoile heti.

Inkivääri, valkosipuli ja makea indonesialainen soija antaa tälle ruokalajille aasialaista makua ja tuoksua. Tarjoile riisin tai nuudelien kera. Mustatorvisienet voi vaihtaa toisiin sieniin.

Lisää aiheesta:

Katkarapuwokki ja nuudeleitaWokattuja vihanneksia katkarapujen keraKatkarapukeitto banaanin keraWokattuja jättikatkarapuja vesikastanjoiden ja sokeriherneiden keraRiisiä vihannesten ja kasslerin keraWokattuja jättikatkarapuja ja kevätsipulia
KatkarapuwokkiKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki
  • 28.04.202012:30
    Pastat ja nuudelit

    Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Katkarapuwokki ja nuudeleita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Shanghain jättikatkaravut

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Wokattuja vihanneksia katkarapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Gluteeniton katkarapuwokki