Wokatut jättikatkaravut mustatorvisienten kera
Inkivääri, valkosipuli ja makea indonesialainen soija antaa tälle ruokalajille aasialaista makua ja tuoksua. Tarjoile riisin tai nuudelien kera. Mustatorvisienet voi vaihtaa toisiin sieniin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 500 g raakoja jättikatkarapuja
- 1 purjo
- 1 porkkana
- ½ punainen paprika
- 2 varsisellerinvartta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pala inkivääriä, n. 2 cm
- 2 rkl ketjap manisia (intialaista soijakastiketta)
- 1 ½ rkl paahdettua seesamiöljyä
- 8 mustatorvisientä
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Kuori, puhdista ja huuhtele purjo, porkkana, paprika ja selleri. Poista paprikasta siemenet. Viipaloi purjo, sellerinvarret ja paprika ohuiksi. Suikaloi porkkana. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri, n. 1 rkl hienoa raastetta tarvitaan.
2. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstöjen uloin pää paikalleen. Paista inkivääriä ja valkosipulia kevyesti öljyssä. Lisää katkaravut ja paista ne puolivalmiiksi 2-3 minuuttia, nosta katkaravut pannulta.
3. Lisää pannulle kaikki vihannekset ja sienet, paista samalla sekoittaen muutama minuutti. Lisää soija ja laita katkaravut takaisin pannuun. Sekoita ja anna kaiken lämmetä kauttaaltaan. Koristele sitruunamelissalla. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta