Wokattuja jättikatkarapuja vesikastanjoiden ja sokeriherneiden kera
Kiinalaista ruokaa voi myös valmistaa itse!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g jättikatkarapuja
- 1 prk vesikastanjoita
- 250 g sokeriherneitä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 ½ rkl seesamiöljyä
- 1 tl sichuan-pippuria
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, mutta jätä pyrstön uloin osa paikalleen. Valuta vesikastanjat ja viipaloi ne sitten ohuesti. Puhdista sokeriherneet. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Kuori ja raasta inkivääri hienosti.
2. Paista inkivääriä ja valkosipulia kevyesti öljyssä. Lisää katkaravut ja paista ne puolivalmiiksi, 2-3 minuuttia. Nosta katkaravut pannusta.
3. Lisää vesikastanjat ja sokeriherneet pannuun ja paista samalla sekoitellen muutama minuutti. Lisää soija ja katkaravut. Sekoita ja anna kaiken kuumeta. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit