Wokattuja jättikatkarapuja ja kevätsipulia

Inkivääri, valkosipuli ja makea indonesialainen soija antavat tälle ruoalle makua ja tuoksua Aasiasta. Tarjoile riisin tai nuudelien kera. Mustat torvisienet voi vaihtaa muihin sieniin.

Neljälle

  • 1 kg jättikatkarapuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala inkivääriä, 2 cm
  • 2 rkl ketjap manisia (indonesialaista soijaa)
  • 1 ½ rkl paahdettua seesamiöljyä

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • 1 nippu salaattisipulia

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut mutta anna pyrstön uloimman osan jäädä kiinni. Kuori ja hienonna valkosipulit, raasta inkivääri hienosti, tarvitset 1 ruokalusikallisen. Puhdista ja paloittele kevätsipulit.

2. Paista inkivääri ja valkosipuli kevyesti öljyssä. Paista katkarapuja erissä 2-3 minuuttia ja nosta pannulta.

3. Lisää pannuun soija, laita kaikki katkaravut takaisin. Sekoita ja anna kaiken lämmetä. Ripottele päälle kevätsipuli ja tarjoile heti keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!