Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wokattuja jättikatkarapuja ja kevätsipulia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 kg jättikatkarapuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pala inkivääriä, 2 cm
  • 2 rkl ketjap manisia (indonesialaista soijaa)
  • 1 ½ rkl paahdettua seesamiöljyä

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • 1 nippu salaattisipulia

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut mutta anna pyrstön uloimman osan jäädä kiinni. Kuori ja hienonna valkosipulit, raasta inkivääri hienosti, tarvitset 1 ruokalusikallisen. Puhdista ja paloittele kevätsipulit.

2. Paista inkivääri ja valkosipuli kevyesti öljyssä. Paista katkarapuja erissä 2-3 minuuttia ja nosta pannulta.

3. Lisää pannuun soija, laita kaikki katkaravut takaisin. Sekoita ja anna kaiken lämmetä. Ripottele päälle kevätsipuli ja tarjoile heti keitetyn riisin kera.

Inkivääri, valkosipuli ja makea indonesialainen soija antavat tälle ruoalle makua ja tuoksua Aasiasta. Tarjoile riisin tai nuudelien kera. Mustat torvisienet voi vaihtaa muihin sieniin.

Lisää aiheesta:

Lämmin lohisalaattiTaskurapurisottoWokattuja jättikatkarapuja vesikastanjoiden ja sokeriherneiden keraWokatut jättikatkaravut mustatorvisienten keraThaisoppa kanalla ja riisilläLinssipata tomaatin, porkkanan ja paprikan kera
KatkarapuwokkiLisäkeruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuwokki
  • 28.04.202012:30
    Pastat ja nuudelit

    Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Katkarapuwokki ja nuudeleita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Shanghain jättikatkaravut

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Wokattuja vihanneksia katkarapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Gluteeniton katkarapuwokki