Vuohenjuusto-omenaleipä
Syksyn maukkaimpaan leipään tarvitset vuohenjuustoa ja puoli kiloa omenoita. Taikinan kohoamiseen kannattaa varata aikaa noin kaksi tuntia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 dl vettä
- 15 g hiivaa
- suolaa
- 12 dl vehnäjauhoja
- 1 dl oliiviöljyä
- 500 g omenoita
- 200 g vuohenjuustoa
- timjamia
Valmistusohje
Liota veteen hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan puuhaarukalla vatkaten. Kun vatkaaminen ei enää onnistu, lisää oliiviöljy. Siirry vaivaamaan käsin tai yleiskoneella. Käsin vaivaten aina on noin 12 minuuttia, koneella kahdeksan minuuttia.
Peitä taikina liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi tai kaksi tuntia.
Poista omenista siemenkota ja siivuta omenat poikittain. Siivuta juusto.
Öljyä uunipelti tai iso uunivuoka. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli osista pellinkokoiset neliöt. Nosta toinen taikinalevyistä öljyttyyn pannuun. Asettele taikinalle omena- ja juustosiivut. Ripottele päälle timjami. Nosta toinen taikinalevy leivän kanneksi. Nipistä taikinalevyt reunoista yhteen.
Voitele leipä öljyllä ja paita 225-asteisessa uunissa 20 – 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan