Pomeranssileipä

Leipä, joka maistuu ja tuoksuu joululta, mutta sitä sopii toki paistaa ympäri vuoden.

Kaksi leipää

  • 1 pussi pomeranssinkuorta
  • 50 g hiivaa
  • 3,5 dl portteria
  • 1,5 dl maitoa
  • 50 g voisulaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua fenkolia
  • 12 dl ruissihtijauhoa
  • n. 2 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Kiehauta pomeranssinkuoret vesitilkassa. Jäähdytä ja silppua kuoret. Lämmitä portteri, maito ja voi 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen, sekoita ja vaivaa loput ainekset mukaan. Alusta taikina sileäksi ja joustavaksi, peitä ja anna nousta 40 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa hyvin jauhotetulla alustalla. Leivo kaksi pyöreää leipää ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos haluat, tee muotilla pyöreä reikä leipien keskelle ja/tai leikkaa poikittaisviiltoja leipien pintaan ympäriinsä. Anna nousta 40 minuuttia leivinliinan alla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Paista leivät uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Jäähdytä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!