Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pomeranssileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leipä, joka maistuu ja tuoksuu joululta, mutta sitä sopii toki paistaa ympäri vuoden.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Kaksi leipää

  • 1 pussi pomeranssinkuorta
  • 50 g hiivaa
  • 3,5 dl portteria
  • 1,5 dl maitoa
  • 50 g voisulaa
  • 0,5 dl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua fenkolia
  • 12 dl ruissihtijauhoa
  • n. 2 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Kiehauta pomeranssinkuoret vesitilkassa. Jäähdytä ja silppua kuoret. Lämmitä portteri, maito ja voi 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen, sekoita ja vaivaa loput ainekset mukaan. Alusta taikina sileäksi ja joustavaksi, peitä ja anna nousta 40 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa hyvin jauhotetulla alustalla. Leivo kaksi pyöreää leipää ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos haluat, tee muotilla pyöreä reikä leipien keskelle ja/tai leikkaa poikittaisviiltoja leipien pintaan ympäriinsä. Anna nousta 40 minuuttia leivinliinan alla. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

3. Paista leivät uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Jäähdytä ritilällä liinan alla.

Lisää aiheesta:

PomeranssilimppuAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätOhrakakkuRukiinen saksanpähkinäleipäAamiaissämpylätSetsuuri
LeipäAlkuruoatKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä