Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raejuustoiset pinaattipiiraat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 hengelle

Täyte

  • 500 g tuoretta pinaattia
  • 250 g raejuustoa
  • 1 muna

Piirastaikina

  • 3 dl maitoa
  • 1 rkl öljyä
  • 25 g hiivaa (1/2 pakettia)
  • 1 tl suolaa
  • 6 1/2 dl vehnäjauhoa
  • 1 muna voiteluun

Valmistusohje

1. Taikina: lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen murusteltu hiiva, lisää öljy ja suola. Sekoita jauhot nesteeseen ja vaivaa voimakkaasti sileäksi taikinaksi 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin. Kohota taikina leivinliinan alla lähes kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

2. Suikaloi pinaatinlehdet ja sekoita niihin raejuusto ja muna. Jaa taikina 16 palaseen. Kauli kukin pala noin teevadin kokoiseksi pyöryläksi ja nosta nokare täytettä jokaisen keskelle. Taita pyörylät kahtia ja nipistele reunat yhteen.

3. Anna piiraiden nousta vielä 30 minuuttia paistopellillä. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele nousseet piiraat vatkatulla munalla. Paista 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

Piiraat ovat mainiota retkiruokaa. Ne pysyvät hyvin koossa eivätkä tahraa ja tahmaa, kuten voileivät. Voit leipoa ja pakastaa ne etukäteen. Ota piiraat pakastimesta aamulla, niin ne ovat juuri sopivia, kun on retkilounaan aika.

Lisää aiheesta:

Kauniit omenapitkotPekonipiirasPomeranssileipäRuiskakkuset rusinoiden keraÄidin omenatorttuSahramipullat rahkasta
JuustopiirakkaSuolaiset leivonnaisetKevytVappuKasvisruokaBrunssiVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Juustopiirakka
  • 11.12.201513:43
    Päivän resepti

    Hellapoliisin vuohenjuustopiirakka

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Punasipuliquiche

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinapiiras vihanneksilla ja raejuustotäytteiset tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Butlerin juustopiiras

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Mehevä juusto-paprikapiiras