Raejuustoiset pinaattipiiraat
Piiraat ovat mainiota retkiruokaa. Ne pysyvät hyvin koossa eivätkä tahraa ja tahmaa, kuten voileivät. Voit leipoa ja pakastaa ne etukäteen. Ota piiraat pakastimesta aamulla, niin ne ovat juuri sopivia, kun on retkilounaan aika.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 hengelle
Täyte
- 500 g tuoretta pinaattia
- 250 g raejuustoa
- 1 muna
Piirastaikina
- 3 dl maitoa
- 1 rkl öljyä
- 25 g hiivaa (1/2 pakettia)
- 1 tl suolaa
- 6 1/2 dl vehnäjauhoa
- 1 muna voiteluun
Valmistusohje
1. Taikina: lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen murusteltu hiiva, lisää öljy ja suola. Sekoita jauhot nesteeseen ja vaivaa voimakkaasti sileäksi taikinaksi 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin. Kohota taikina leivinliinan alla lähes kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
2. Suikaloi pinaatinlehdet ja sekoita niihin raejuusto ja muna. Jaa taikina 16 palaseen. Kauli kukin pala noin teevadin kokoiseksi pyöryläksi ja nosta nokare täytettä jokaisen keskelle. Taita pyörylät kahtia ja nipistele reunat yhteen.
3. Anna piiraiden nousta vielä 30 minuuttia paistopellillä. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele nousseet piiraat vatkatulla munalla. Paista 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje