Kauniit omenapitkot

Nämä pitkot ovat kauniita ja maukkaita nauttia. Jos omenat ovat ohutkuorisia niitä ei tarvitse kuoria.

2 pitkoon

  • 100 g voita
  • 3 dl maitoa
  • 40 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • n. 9 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • n. 75 g pehmeää voita
  • kidesokeria ja kanelia
  • 2 omenaa ohuina lohkoina
  • 1 kananmuna penslaukseen

Valmistusohje

1. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muut ainekset, viimeiseksi jauhot, ja työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa tarkoin, peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa kahteen osaan, kaulitse molemmat osat pitkulaisiksi. Levitä päälle voita, ripottele sokeria ja kanelia ja kääri rullalle. Muotoile rullat kahdeksi sarveksi ja laita ne leivinpaperille pellille.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa rullaan viiltoja 5 cm välein ja pistele viiltoihin omenalohkoja. Kohota n. 20 minuuttia. Penslaa vatkatulla munalla ja paista uuni keskitasolla 25-30 minuuttia kunnes pitkot ovat kauniin värisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.