Kauniit omenapitkot
Nämä pitkot ovat kauniita ja maukkaita nauttia. Jos omenat ovat ohutkuorisia niitä ei tarvitse kuoria.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
2 pitkoon
- 100 g voita
- 3 dl maitoa
- 40 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl kidesokeria
- 1 kananmuna
- n. 9 dl vehnäjauhoja
Täyte
- n. 75 g pehmeää voita
- kidesokeria ja kanelia
- 2 omenaa ohuina lohkoina
- 1 kananmuna penslaukseen
Valmistusohje
1. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää muut ainekset, viimeiseksi jauhot, ja työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa tarkoin, peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa kahteen osaan, kaulitse molemmat osat pitkulaisiksi. Levitä päälle voita, ripottele sokeria ja kanelia ja kääri rullalle. Muotoile rullat kahdeksi sarveksi ja laita ne leivinpaperille pellille.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa rullaan viiltoja 5 cm välein ja pistele viiltoihin omenalohkoja. Kohota n. 20 minuuttia. Penslaa vatkatulla munalla ja paista uuni keskitasolla 25-30 minuuttia kunnes pitkot ovat kauniin värisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa