Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vorschmack ja etikkapunajuuret

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

5–6 annosta

  • 2 rkl voita
  • 400 g jauhettua lampaan lihaa
  • 400 g jauhettua naudan lihaa
  • 400 g jauhettua hirven lihaa
  • 2 kuutioitua sipulia
  • 5 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 100 g suolasillifilettä karkeaksi paloiteltuna
  • 4 anjovisfilettä karkeaksi paloiteltuina
  • 4 rkl tomaattipyrettä
  • 1 l vettä
  • 0,5 dl konjakkia

5–6 annosta

  • 8 punajuurta
  • 4 tl punaviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ¾ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Ruskista kaikki jauhetut lihat valurautapannussa. Käytä paistamiseen voita. Ruskista jauhelihat kauniin vaaleanruskeiksi. Lisää kuutioidut sipulit, hienonnettu valkosipuli ja karkeaksi hienonnetut sillifileet. Lisää seuraavaksi anjovikset ja tomaattipyree ja lopuksi konjakki sekä vesi.

Anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä puolisen tuntia ja hienonna tämän jälkeen kaikki ainekset huolellisesti sauvasekoittimella.

Aseta pata uuniin ilman kantta ja anna vorschmackin kypsyä uunissa 160 asteessa 2,5–3 tuntia. Sekoita vorschmackia silloin tällöin, kunnes siitä tulee tiivistä.

Vorschmack on perinteinen suomalainen ruoka, jonka toi Suomeen Suomen Marsalkka Carl Gustav Mannerheim. Vorschmack on yhdistelmä erilaisia lihoja ja suolakaloja, jotka tuovat ruokaan tasapainottavaa makeutta.

Tarjoa vorschmack uuniperunan, suolakurkun, smetanan ja etikkapunajuuren kanssa.

Muista pestä punajuuret hyvin ennen niiden keittämistä. Älä kuori punajuuria tai leikkaa niiden varsia pois, jotta niiden maku tai väri ei laimene.

Keitä punajuuria noin 35 minuuttia, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä, kun pistät niitä haarukalla. Jäähdytä keitetyt punajuuret kylmässä vedessä; tämä helpottaa punajuurien kuorimista.

Valmista seuraavaksi helppo marinadi. Sekoita keskenään punaviinietikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita ainekset vispilällä ja lisää sitten marinadiin oliiviöljy. Vatkaa samalla, kun lisää öljyä.

Lisää punajuuret ja jäähdytä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiJulia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux ChampignonsPyöreä paistiNikin bouillabaisse ja rouillePerinteinen lasagneLihapyörykät intialaisessa kermakastikkeessa
NaudanlihapataSäilöntäLisäkeruoatGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu