Virolaiseen joulupöytään kuuluu ehdottomasti punajuurten kauniisti värjäämä sillisalaatti. Se sisältää sisältää sekä kalaa että lihaa. Lisänä kannattaa tarjota miedosti hapanta täysjyväleipää.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 2 etikkapunajuurta
- 1 liotettu sillifilee
- 2 etikkakurkkua
- 3 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 pieni omena
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 2 dl vähärasvaista keitettyä lihaa
Koristeluun
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 etikkapunajuuri
Kylmä kastike
- 2 dl kermaviiliä
- ½ rkl makeaa siirappia
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 1/4 tl etikkaa
Valmistusohje
1. Sekoita kermaviili, sinappi, suola, sokeri ja etikka kastikkeeksi. Tarkista, että muka on hapanimelä. Nosta jäähtymään.
2. Leikkaa punajuuret, sillifilee, kurkut, perunat, omena, munat ja keitetty liha pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja lisää joukkoon kastike juuri ennen tarjoilua.
3. Leikkaa koristeluun tarkoitettu punajuuri kuutioiksi. Kuutioi munan keltuainen ja valkuainen erikseen. Siirrä salaatti kulhoon ja levitä kuutioidut valkuaiset ja keltuaiset sekä kuutioita punajuuri vinoraidoiksi salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.