Virolainen sillisalaatti
Virolaiseen joulupöytään kuuluu ehdottomasti punajuurten kauniisti värjäämä sillisalaatti. Se sisältää sisältää sekä kalaa että lihaa. Lisänä kannattaa tarjota miedosti hapanta täysjyväleipää.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 2 etikkapunajuurta
- 1 liotettu sillifilee
- 2 etikkakurkkua
- 3 keitettyä, kylmää perunaa
- 1 pieni omena
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 2 dl vähärasvaista keitettyä lihaa
Koristeluun
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 etikkapunajuuri
Kylmä kastike
- 2 dl kermaviiliä
- ½ rkl makeaa siirappia
- ½ tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 1/4 tl etikkaa
Valmistusohje
1. Sekoita kermaviili, sinappi, suola, sokeri ja etikka kastikkeeksi. Tarkista, että muka on hapanimelä. Nosta jäähtymään.
2. Leikkaa punajuuret, sillifilee, kurkut, perunat, omena, munat ja keitetty liha pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja lisää joukkoon kastike juuri ennen tarjoilua.
3. Leikkaa koristeluun tarkoitettu punajuuri kuutioiksi. Kuutioi munan keltuainen ja valkuainen erikseen. Siirrä salaatti kulhoon ja levitä kuutioidut valkuaiset ja keltuaiset sekä kuutioita punajuuri vinoraidoiksi salaatin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti