Virolainen sillisalaatti

Virolaiseen joulupöytään kuuluu ehdottomasti punajuurten kauniisti värjäämä sillisalaatti. Se sisältää sisältää sekä kalaa että lihaa. Lisänä kannattaa tarjota miedosti hapanta täysjyväleipää.

Ainekset

  • 2 etikkapunajuurta
  • 1 liotettu sillifilee
  • 2 etikkakurkkua
  • 3 keitettyä, kylmää perunaa
  • 1 pieni omena
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 2 dl vähärasvaista keitettyä lihaa

Koristeluun

  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 etikkapunajuuri

Kylmä kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • ½ rkl makeaa siirappia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 1/4 tl etikkaa

Valmistusohje

1. Sekoita kermaviili, sinappi, suola, sokeri ja etikka kastikkeeksi. Tarkista, että muka on hapanimelä. Nosta jäähtymään.

2. Leikkaa punajuuret, sillifilee, kurkut, perunat, omena, munat ja keitetty liha pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja lisää joukkoon kastike juuri ennen tarjoilua.

3. Leikkaa koristeluun tarkoitettu punajuuri kuutioiksi. Kuutioi munan keltuainen ja valkuainen erikseen. Siirrä salaatti kulhoon ja levitä kuutioidut valkuaiset ja keltuaiset sekä kuutioita punajuuri vinoraidoiksi salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!