Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Villiriisisalaattia ja valkoisia porkkanoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen salaatti sopii lisukkeeksi lähes kaikelle. Voit myös tarjoilla sen seisovassa pöydässä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 2 dl villiriisiä
  • 2 appelsiinia
  • 2 valkoista porkkanaa
  • ½ punasipuli
  • 50 g sokeriherneitä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 dl puristettua appelsiinimehua
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ punainen paprika

Valmistusohje

1. Keitä riisi pehmeäksi. Fileoi appelsiinit ja säästä mehu. Kuori porkkanat, suikaloi ne ja keitä pehmeiksi. Suikaloi punasipuli ja sokeriherneet.

2. Kastike: Sekoita appelsiinimehu, viinietikka, sinappi ja öljy ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää hunaja, purista mukaan valkosipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuutioi paprika ja sekoita kastikkeeseen.

3. Sekoita riisi ja puolet kastikkeesta sen vielä ollessa lämmintä. Anna vetäytyä kunnes seos on jäähtynyt. Lisää appelsiinilohkot, porkkana, punasipuli ja sokeriherneet. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaPunajuurimarinoituja kananmunia salaattipedilläHerkkusienisalaatti ja sinappikastikeVihanneksia sitruunakastikkeessaOmena-papupataTulinen tomaattikastike
KasvissalaattiAlkuruoatKevytGluteenitonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos