Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viilentävä melonisorbetti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on oikein herkullinen jälkiruoka kuumaan kesäpäivään.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 iso, kypsä hunajameloni
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 ½ dl vettä
  • 1 munanvalkuainen

Koristeluun

  • 1 kiivi
  • 1 sitruunan hienosti suikaloitu kuori

Valmistusohje

1. Halkaise meloni ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha kuorista ja soseuta se tehosekoittimessa, keskikokoisesta hunajamelonista saat n. 2 dl sosetta. Jos saat enemmän sosetta, lisää myös sokerin ja veden määrää; tarvitset yhtä paljon sokerilientä ja hedelmäsosetta.

2. Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi, kunnes saat sakean liemen. Sekoita niin että sokeri sulaa. Anna jäähtyä. Sekoita yhtä paljon hedelmäsosetta ja sokerilientä, vatkaa sähkövatkaimella.

3. Vatkaa munanvalkuainen ja kääntele se varoen hedelmämassaan. Laita kulho pakastimeen. Ota kulho pakkasesta kerran puolessa tunnissa ja vatkaa sähkövatkaimella.

4. Pakasta kunnes massa on jäistä, mutta ei aivan jähmeää. Lusikoi sorbetti annoskulhoihin, koristele kiivillä ja ryöpätyillä sitruunankuorisuikaleilla.

Lisää aiheesta:

Mansikkakiisseli ja lasi maitoaMangosorbettiSokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaSeljankukkajäädykeSitrusmarmeladiKevyt hedelmätorttu
SorbettiKevytGluteenitonLaktoositonKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Sorbetti
  • 29.01.201614:24
    Päivän resepti

    Hellapoliisin marja-kookossorbetti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Mangosorbetti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Greippisorbetti

  • 18.02.201300:00
    Drinkit

    Mansikkagranité

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Puolukkasorbetti