Viikunainen hedelmäkakku portviinillä
Miksi söisit hedelmäkakkua vain jouluna? Tämä mehukas, portviinillä kostutettu pehmeä kakku maistuu aina.
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 dl rusinoita
- 50 g hienonnettuja viikunoita
- 1 dl portviiniä
- 200 g voita
- 200 g kidesokeria
- 4 munankeltuaista
- 50 g karkeasti hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 3,5 dl (n. 200g) vehnäjauhoa
- 4 munanvalkuaista, kovaksi vaahdoksi vatkattuina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita rusinat ja viikunat kulhoon ja kaada päälle portviini. Anna vetäytyä yön yli.
2. Voitele ja jauhota tilava kakkuvuoka huolellisesti. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sekoita jokaisen välillä.
3. Lisää hedelmät, viini ja pähkinät sekä jauhot taikinaan. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto varoen, levitä taikina vuokaan.
4. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti, älä avaa luukkua ensimmäisten 45 minuutin aikana kokeillaksesi, onko kakku valmis. Kakku on maukkaimmillaan parin päivän jälkeen. Säilytä se liinaan käärittynä tiiviissä purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti