Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viikunainen hedelmäkakku portviinillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miksi söisit hedelmäkakkua vain jouluna? Tämä mehukas, portviinillä kostutettu pehmeä kakku maistuu aina.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 dl rusinoita
  • 50 g hienonnettuja viikunoita
  • 1 dl portviiniä
  • 200 g voita
  • 200 g kidesokeria
  • 4 munankeltuaista
  • 50 g karkeasti hienonnettuja saksanpähkinöitä
  • 3,5 dl (n. 200g) vehnäjauhoa
  • 4 munanvalkuaista, kovaksi vaahdoksi vatkattuina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita rusinat ja viikunat kulhoon ja kaada päälle portviini. Anna vetäytyä yön yli.

2. Voitele ja jauhota tilava kakkuvuoka huolellisesti. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sekoita jokaisen välillä.

3. Lisää hedelmät, viini ja pähkinät sekä jauhot taikinaan. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto varoen, levitä taikina vuokaan.

4. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti, älä avaa luukkua ensimmäisten 45 minuutin aikana kokeillaksesi, onko kakku valmis. Kakku on maukkaimmillaan parin päivän jälkeen. Säilytä se liinaan käärittynä tiiviissä purkissa.

Lisää aiheesta:

AnanaskakkuHedelmäkakku portviinilläMustikkapullat kuorrutteellaRanskalainen pähkinäkakkuPunssikakkuPäärynäkakku
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku