Punssikakku

Tämä on mehukas, pehmeä ja punssintuoksuinen kakku. Se pysyy mehukkaana, kun sen käärii alumiinifolioon. Maistuu hyvältä paitsi kahvin kanssa, myös jälkiruokana vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.

1 kakkuun

  • 150 g kivettömiä, paloiteltuja luumuja
  • ¾ dl punssia
  • 200 g voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 rasia punaisia, hienonnettuja cocktailmarjoja
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita luumunpalat kulhoon punssin kera n. 20 minuutiksi.

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan.

3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja cocktailmarjat. Lisää taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan luumut punssiliemen kera.

4. Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla reilu tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!