Punssikakku
Tämä on mehukas, pehmeä ja punssintuoksuinen kakku. Se pysyy mehukkaana, kun sen käärii alumiinifolioon. Maistuu hyvältä paitsi kahvin kanssa, myös jälkiruokana vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 150 g kivettömiä, paloiteltuja luumuja
- ¾ dl punssia
- 200 g voita
- 2 dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 1 rasia punaisia, hienonnettuja cocktailmarjoja
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita luumunpalat kulhoon punssin kera n. 20 minuutiksi.
2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan.
3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja cocktailmarjat. Lisää taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan luumut punssiliemen kera.
4. Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla reilu tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!