Punssikakku
Tämä on mehukas, pehmeä ja punssintuoksuinen kakku. Se pysyy mehukkaana, kun sen käärii alumiinifolioon. Maistuu hyvältä paitsi kahvin kanssa, myös jälkiruokana vaniljajäätelön kanssa tarjottuna.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 150 g kivettömiä, paloiteltuja luumuja
- ¾ dl punssia
- 200 g voita
- 2 dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 1 rasia punaisia, hienonnettuja cocktailmarjoja
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita luumunpalat kulhoon punssin kera n. 20 minuutiksi.
2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää munat yksi kerrallaan.
3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja cocktailmarjat. Lisää taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan luumut punssiliemen kera.
4. Kaada taikina vuokaan, paista uunin alatasolla reilu tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan