Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Päärynäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10 annosta

  • 4-5 mehukasta päärynää
  • reilut 5 cl punssia
  • 300 g voita
  • 3½ dl sokeria
  • 5 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja + hieman jauhoja vuokaan
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lohko ja kuori päärynät ja poista siemenet. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja jauhota kevyesti.

2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vispaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon sula voi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan ja upota päärynälohkot taikinaan. Poista 30-40 minuuttia. Upottamalla tikun kakkuun näet, milloin kakku on kypsä. Tikun tulee olla aivan kuiva - jos siinä on kosteutta, anna kakun paistua pari minuuttia ja kokeile sitten uudelleen. Ripottele punssia kakulle ja anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Lisää aiheesta:

AnanaskakkuAprikoosikakkuRanskalainen pähkinäkakkuMaapähkinäkakkuViikunainen hedelmäkakku portviinilläTalon suklaatorttu
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tässä kakussa yhdistellään sangen epätavallisesti päärynää ja punssia. Tarjoa mielellään jääkylmän, kevyesti vispatun kerman kera. Voit myös ripauttaa kermaan muutaman punssipisaran makua parantamaan. Jos et halua käyttää punssia, jätä se reseptistäsi pois. Hyvää tulee joka tapauksessa!

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku