Päärynäkakku

Tässä kakussa yhdistellään sangen epätavallisesti päärynää ja punssia. Tarjoa mielellään jääkylmän, kevyesti vispatun kerman kera. Voit myös ripauttaa kermaan muutaman punssipisaran makua parantamaan. Jos et halua käyttää punssia, jätä se reseptistäsi pois. Hyvää tulee joka tapauksessa!

10 annosta

  • 4-5 mehukasta päärynää
  • reilut 5 cl punssia
  • 300 g voita
  • 3½ dl sokeria
  • 5 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja + hieman jauhoja vuokaan
  • 2 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lohko ja kuori päärynät ja poista siemenet. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka ja jauhota kevyesti.

2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vispaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon sula voi. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan ja upota päärynälohkot taikinaan. Poista 30-40 minuuttia. Upottamalla tikun kakkuun näet, milloin kakku on kypsä. Tikun tulee olla aivan kuiva - jos siinä on kosteutta, anna kakun paistua pari minuuttia ja kokeile sitten uudelleen. Ripottele punssia kakulle ja anna kakun jäähtyä ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!