Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Aprikoosikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

6-8 annosta

  • 250 g kuivattuja aprikooseja
  • 2 kananmunaa
  • 2½ + 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 60 g voita
  • 1½ dl vettä
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane aprikoosit kattilaan ja lisää niin paljon vettä, että ne peittyvät. Kiehauta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Kaada aprikoosit lävikköön ja valuta. Sulata 2½ dl sokeria pannussa, sekoita kunnes kaikki sokeri on sulanut ja saanut kauniin vaaleanruskean värin. Kaada sulanut sokeri kakkuvuokaan ja pyöritä vuokaa niin, että koko sisäpinta peittyy sokerilla.

2. Sulata voi ja lisää siihen 1½ desilitraa haaleaa vettä. Vatkaa munat ja kolme desilitraa sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita seos munavaahtoon. Lisää voi-vesiliuos ja sekoita tasaiseksi kakkutaikinaksi. Sekoita viimeksi taikinaan raastettu sitruunankuori.

3. Vuoraa vuoan sisäpinta aprikooseilla. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla. Kakku on valmis, kun tikku on täysin kuiva.

Kuivattuja aprikooseja on hyvä pitää kotona. Niistä on saa maukkaan kakun juuri silloin kuin haluaa! Tarjoile kakku kahvipöydässä tai jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Lisää aiheesta:

Pekaanikakku omenallaKaramellivanukasBrownies-suklaaleivokset kolakastikkeellaAnanaspalatLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen keraMaitosuklaabunet
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku