Mainos
Mainos

2.12.2015. Tämä gluteeniton hedelmäkakku on mieto ja hyvin kasassa pysyvä leivonnainen. Mikäli haluat kakkuun jouluista makua enemmän, lisää taikinaan jouluisia leivontamausteita. Voit valmistaa taikinasta myös muffineita ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Resepti ja kuva: Hellapoliisi

Ainekset (13-15 annosta)

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 5 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (1 rkl piparkakkumaustetta tai muita jouluisia mausteita, kuten kanelia, kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä)
  • 2 dl kuohukermaa tai maitoa
  • 100 g kuivattuja hedelmiä
  • (1 dl päkinä- tai mantelirouhetta)

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • gluteenittomia korppujauhoja, kookoshiutaleita tai FinMix jauhoseosta

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.

3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoittaen.

4. Lisää lopuksi kuohukerma tai maito, sekä kuivatut hedelmät ja pähkinä- tai mantelirouhe. Kääntele taikina tasaiseksi.

5. Voitele reilu litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla, kookoshiutaleilla tai FinMix-jauhoseoksella.

6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:n uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

7. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Vinkki! Voit paistaa taikinan myös muffinivuoissa.

Paista silloin muffinit 200°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.