Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gluteeniton hedelmäkakku

Julkaistu 02.12.2015 11:37
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset (13-15 annosta)

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 munaa
  • 5 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (1 rkl piparkakkumaustetta tai muita jouluisia mausteita, kuten kanelia, kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä)
  • 2 dl kuohukermaa tai maitoa
  • 100 g kuivattuja hedelmiä
  • (1 dl päkinä- tai mantelirouhetta)

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • gluteenittomia korppujauhoja, kookoshiutaleita tai FinMix jauhoseosta

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.

3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoittaen.

4. Lisää lopuksi kuohukerma tai maito, sekä kuivatut hedelmät ja pähkinä- tai mantelirouhe. Kääntele taikina tasaiseksi.

5. Voitele reilu litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla, kookoshiutaleilla tai FinMix-jauhoseoksella.

6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:n uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

2.12.2015. Tämä gluteeniton hedelmäkakku on mieto ja hyvin kasassa pysyvä leivonnainen. Mikäli haluat kakkuun jouluista makua enemmän, lisää taikinaan jouluisia leivontamausteita. Voit valmistaa taikinasta myös muffineita ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Resepti ja kuva: Hellapoliisi

7. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Vinkki! Voit paistaa taikinan myös muffinivuoissa.

Paista silloin muffinit 200°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Gluteenittomat PipariruudutGluteeniton toscakakkuArjan TaatelikakkuVapun valtakunta: Sacherin kuivakakkuKuppikakut banaanisella taikinalla Viivi Pumpasen kanssaKeventäjien Runebergintortut
HedelmäkakkukaupallisetGluteenitonJouluPikkujoulutSemperAjankohtaistaSesongitJuhlatLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku