Gluteeniton hedelmäkakku
2.12.2015. Tämä gluteeniton hedelmäkakku on mieto ja hyvin kasassa pysyvä leivonnainen. Mikäli haluat kakkuun jouluista makua enemmän, lisää taikinaan jouluisia leivontamausteita. Voit valmistaa taikinasta myös muffineita ja pakastaa myöhempää käyttöä varten. Resepti ja kuva: Hellapoliisi
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset (13-15 annosta)
- 150 g voita tai margariinia
- 2 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 5 dl Semper FinMix gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- (1 rkl piparkakkumaustetta tai muita jouluisia mausteita, kuten kanelia, kardemummaa, neilikkaa, inkivääriä)
- 2 dl kuohukermaa tai maitoa
- 100 g kuivattuja hedelmiä
- (1 dl päkinä- tai mantelirouhetta)
Vuokaan
- voita tai margariinia
- gluteenittomia korppujauhoja, kookoshiutaleita tai FinMix jauhoseosta
Valmistusohje
1. Vaahdota voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoittaen.
4. Lisää lopuksi kuohukerma tai maito, sekä kuivatut hedelmät ja pähkinä- tai mantelirouhe. Kääntele taikina tasaiseksi.
5. Voitele reilu litran vetoinen kahvikakkuvuoka voilla ja jauhota gluteenittomilla korppujauhoilla, kookoshiutaleilla tai FinMix-jauhoseoksella.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:n uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.
7. Anna jäähtyä hetki ja kumoa.
Vinkki! Voit paistaa taikinan myös muffinivuoissa.
Paista silloin muffinit 200°C:ssa uunissa noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka