Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

Warner Bros. International Television Production Finland
Julkaistu 19.11.2018 20:56

MTV LIFESTYLE

Kakku

  • 2 ¾ dl mantelijauhetta
  • 2 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 2 ¾ dl sokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl sahramia
  • 2 appelsiinin kuoriraaste
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 4 munaa

Siirappi

  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa

Karamellisoidut appelsiinit

  • 1 appelsiini
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä

Koristeluun

  • orvokin kukkia

Valmistusohje

Yhdistä kakun kuivat aineet keskenään. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Lisää öljy, munat ja kuoriraaste jauhoseoksen joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun 18 cm kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa noin tunti.

Valmista seuraavaksi karamellisoidut appelsiinit: Poista appelsiinista kannat ja viipaloi appelsiini noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla sokeri ja vesi kiehuvaksi ja lisää pannulle appelsiinisiivut vieri viereen. Anna appelsiinisiivujen porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Sokerisiirappi muuttuu vähitellen kullanruskeaksi ja antaa appelsiineille karamellisoituneen pinnan.

Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Pinja pyöräytti ohjelmassa tuomareille marokkolaisen, karamellisoiduilla appelsiineilla koristellun kakun.


Suojaa pelti leivinpaperilla ja aseta ritilä pellin päälle. Laita karamellisoituneet appelsiinisiivut ritilälle valumaan. Kuumenna uuni 100 asteiseksi ja siirrä appelsiinisiivut kuivumaan uuniin vähintään puoleksi tunniksi.

Valmista siirappi: Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut ja seos on tiivistynyt hieman

Pistele kumottua kakkua reippaasti haarukalla. Kaada päälle kuuma siirappi ja levitä siirappia sudin avulla kakun reunoille.

Koristelen kakku karamellisoiduilla appelsiinisiivuilla ja orvokin kukilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kesän tuulahdus, Siirin reseptiMarkus Hurskaisen suklaa-taatelikakkuKoko Suomi leipoo: MustikkataivasKoko Suomi leipoo: Japanilainen juustokakku, yuzulumi ja marinoidut kirsikatKoko Suomi leipoo: Mummolan raparperi-mansikkapiirakka & vaniljakastikeOmenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku
Koko Suomi leipooKoko Suomi leipoo -reseptitHedelmäkakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Koko Suomi leipoo
  • 10.6.13:58
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Kesäheinän juhlakattaus, Sarahin resepti

  • 10.6.13:35
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Juhannusjuhlat, Johannan resepti

  • 5.6.14:18
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Keskikesä saaristossa, Ilonan resepti

  • 5.6.12:55
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: ”Sweet and savoury” -tartaletit, Sarahin resepti

  • 5.6.12:37
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Raparperikerkkis, Lauran resepti