Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku
Koko Suomi leipoo -ohjelman neljännen kauden toisessa taitotehtävässä leivottiin kansainvälisiä herkkuja. Pinja pyöräytti ohjelmassa tuomareille marokkolaisen, karamellisoiduilla appelsiineilla koristellun kakun.
Kakku
- 2 ¾ dl mantelijauhetta
- 2 ¾ dl vehnäjauhoja
- 2 ¾ dl sokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ¼ tl sahramia
- 2 appelsiinin kuoriraaste
- 2 dl rypsiöljyä
- 4 munaa
Siirappi
- 1 appelsiinin mehu
- 1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
- 1 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl neilikkaa
Karamellisoidut appelsiinit
- 1 appelsiini
- 2 dl sokeria
- 2 dl vettä
Koristeluun
- orvokin kukkia
Valmistusohje
Yhdistä kakun kuivat aineet keskenään. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Lisää öljy, munat ja kuoriraaste jauhoseoksen joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun 18 cm kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa noin tunti.
Valmista seuraavaksi karamellisoidut appelsiinit: Poista appelsiinista kannat ja viipaloi appelsiini noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Kuumenna pannulla sokeri ja vesi kiehuvaksi ja lisää pannulle appelsiinisiivut vieri viereen. Anna appelsiinisiivujen porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia välillä käännellen. Sokerisiirappi muuttuu vähitellen kullanruskeaksi ja antaa appelsiineille karamellisoituneen pinnan.
Suojaa pelti leivinpaperilla ja aseta ritilä pellin päälle. Laita karamellisoituneet appelsiinisiivut ritilälle valumaan. Kuumenna uuni 100 asteiseksi ja siirrä appelsiinisiivut kuivumaan uuniin vähintään puoleksi tunniksi.
Valmista siirappi: Yhdistä kaikki ainekset kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut ja seos on tiivistynyt hieman
Pistele kumottua kakkua reippaasti haarukalla. Kaada päälle kuuma siirappi ja levitä siirappia sudin avulla kakun reunoille.
Koristelen kakku karamellisoiduilla appelsiinisiivuilla ja orvokin kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta