Ananaskakku
Tämä kakku syntyy helposti. Käytä vain runsaskätisesti sokeria pohjalle. Jos kakku sattuisi tarttumaan vuokaan, ei hätää, saat korjattua vahingon helposti: laitat vain hedelmät paikoilleen ja taputtelet hiekkakakkutyyliin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaa
- 1 purkki ananasrenkaita
- 25 g voita
- 3 rkl (tai enemmän) fariinisokeria
- 1 purkki cocktailkirsikoita
- (tuoreita mintunlehtiä)
Taikina
- 3 dl vehnäjauhoa 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 125 g voita
- 1 muna
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata 25 g voita kakkuvuoan pohjalle ja levitä se kauttaaltaan. Ripottele päälle fariinisokeri. Asettele ananasrenkaat vuoan pohjalle ja laita kirsikat ananasten reikiin ja väleihin.
2. Taikina: sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa notkeaksi ja lisää muna. Lisää jauhoseos sekoittaen ja sitten maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina hedelmien päälle vuokaan.
3. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Kokeile myös tikulla kakun keskustasta: jos tikku pysyy kuivana, kakku on kypsä. Ota uunista ja anna seistä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa suoraan tarjoiluvadille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan