Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ananaskakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

12 palaa

  • 1 purkki ananasrenkaita
  • 25 g voita
  • 3 rkl (tai enemmän) fariinisokeria
  • 1 purkki cocktailkirsikoita
  • (tuoreita mintunlehtiä)

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoa 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 125 g voita
  • 1 muna
  • 1 dl maitoa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata 25 g voita kakkuvuoan pohjalle ja levitä se kauttaaltaan. Ripottele päälle fariinisokeri. Asettele ananasrenkaat vuoan pohjalle ja laita kirsikat ananasten reikiin ja väleihin.

2. Taikina: sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa notkeaksi ja lisää muna. Lisää jauhoseos sekoittaen ja sitten maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina hedelmien päälle vuokaan.

3. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Kokeile myös tikulla kakun keskustasta: jos tikku pysyy kuivana, kakku on kypsä. Ota uunista ja anna seistä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa suoraan tarjoiluvadille.

Tämä kakku syntyy helposti. Käytä vain runsaskätisesti sokeria pohjalle. Jos kakku sattuisi tarttumaan vuokaan, ei hätää, saat korjattua vahingon helposti: laitat vain hedelmät paikoilleen ja taputtelet hiekkakakkutyyliin.

Lisää aiheesta:

Kevyt kesäkakkuSuloiset reikäkakutMaapähkinäkakkuPäärynäkakkuHedelmäsavariiniRaparperipiiras marengin kanssa
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku