Hedelmäkakku portviinillä
Tämä kakku maistuu vielä paremmalta jos se saa maustua muutaman vuorokauden ennen tarjoilua. Silloin kaikki maut kehittyvät parhaimmilleen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 15 viipaleeseen
- 1 dl rusinoita
- 50 g hienonnettuja viikunoita
- 1 dl portviiniä
- 200 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 4 kananmunaa, jaettuna valkuaisiin ja keltuaisiin
- n. 50 g hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- voita ja korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Laita rusinat ja viikunat kulhoon viinin kanssa, anna maustua 3-4 tuntia.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Kääntele mukaan hedelmät, viini ja pähkinät ja viimeiseksi jauhot.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan