Hedelmäkakku portviinillä
Tämä kakku maistuu vielä paremmalta jos se saa maustua muutaman vuorokauden ennen tarjoilua. Silloin kaikki maut kehittyvät parhaimmilleen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 15 viipaleeseen
- 1 dl rusinoita
- 50 g hienonnettuja viikunoita
- 1 dl portviiniä
- 200 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 4 kananmunaa, jaettuna valkuaisiin ja keltuaisiin
- n. 50 g hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- voita ja korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Laita rusinat ja viikunat kulhoon viinin kanssa, anna maustua 3-4 tuntia.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Kääntele mukaan hedelmät, viini ja pähkinät ja viimeiseksi jauhot.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki