Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen pähkinäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 175 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 3 munaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 200 g rusinoita
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • hieman voita ja vehnäjauhoja vuokaa varten
  • tilkka portviiniä

Valmistusohje

1. Pane rusinat portviinitilkkaan, joka juuri ja juuri peittää rusinat. Anna maustua yön yli. Voit halutessasi ohittaa tämän vaiheen, sillä kakusta tulee maukas myös ilman rusinoita. Ota voi jääkaapista hyvissä ajoin niin että se ehtii pehmetä. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Murskaa pähkinät karkeaksi rouheeksi tai hienonna ne kevyesti yleiskoneella. Vatkaa sokeri ja voi sähkövatkaimella valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen niin että jokainen muna ehtii sekoittua kunnolla ennen seuraavan lisäämistä. Sekoita taikinaan lopuksi jauhot, rusinat ja pähkinärouhe.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 45 minuuttia. Kun paistoaikaa on jäljellä puolet, laske lämpötilaa 150 asteeseen. Kun kakku on paistunut 45 minuuttia, tarkista kypsyys hammastikulla. Jos tikku on kostea, kakku saa kysyä vielä hetken. Jos tikku on kuiva, kakku on valmis.

Pähkinät kuuluvat monessa kodissa joulupyhien naposteltaviin. Siksi ne sopivatkin erinomaisesti myös tämän melko tiiviin kakun valmistukseen. Halutessasi voit käyttää kakussa myös rusinoita, jotka ovat maustuneet yön yli portviinissä.

Lisää aiheesta:

AnanaskakkuJuustokakku karvasmantelillaMaapähkinäkakkuPäärynäkakkuMud cakeViikunainen hedelmäkakku portviinillä
PähkinäkakkuJouluKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pähkinäkakku
  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Ranskalainen pähkinäkakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pekaanikakku omenalla

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Maapähkinäkakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Kakku paahdettujen maapähkinöiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Pähkinätorttu zabaglionella