Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vietnamilainen nuudelisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paahdetut jättikatkaravut nousevat korkeaan osaan tässä rapeassa, koristeellisessa salaatissa, jonka juuret ovat Vietnamissa.

  • Ruokavalio: Laktoositon

Ainekset

  • Neljälle

Salaatti

  • 12 jättikatkarapua
  • 250 g ohuita lasinuudeleita
  • 100 g vihreää papaijaa
  • 2 punaista chiliä
  • 1 porkkana
  • 3 kevätsipulia
  • 2 rkl tuoretta korianterisilppua
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta cayennepippuria
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 3 rkl cashewpähkinärouhetta
  • 4 puuvarrasta

Kastike

  • 3 rkl limettimehua
  • 1 dl ananasmehua
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori papaija ja raasta se karkeasti. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko. Kuori porkkana ja suikaloi hienoksi. Viipaloi kevätsipulit ohuesti. Sekoita keskenään papaija, chili, porkkana, kevätsipuli ja korianteri isossa kulhossa. Kaada nuudelit lävikköön, huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä ja valuta kunnolla. Leikkaa nuudelit lyhyemmiksi paloiksi ja sekoita ne kulhoon vihannesten joukkoon.

2. Kuori ja puhdista jättikatkaravut. Mausta suolalla ja kajennella ja paista nopeasti öljyssä pannulla, noin minuutti puoleltaan. Nosta lautaselle jäähtymään. Pujota ravut vartaisiin.

3. Paahda seesaminsiemenet kuivassa, kuumassa paistinpannussa. Purista mehu limetistä ja sekoita se ananasmehuun, yhdistä niihin öljy, seesamiöljy ja kalakastike. Kaada kastike nuudeli-vihannesseokseen. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja jaa salaatti neljän tarjoilukulhoon. Nosta katkarapuvartaat ylimmäksi, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja suolaa.

Lisää aiheesta:

Hummerisalaatti appelsiinin ja curryn keraKatkarapuwokki ja nuudeleitaSandwich grillatulla kasvistäytteelläKikhernepata kuskusin keraMarokkolainen pataUdo-nuudelit, kananpoikaa ja vihanneksia
PastasalaattiSalaatitLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pastasalaatti
  • 26.04.202408:30
    Lisäkeruoat

    Piknikin pelastava pastasalaatti

  • 30.09.202110:11
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kari Aihisen lämmin pastasalaatti

  • 15.07.202112:50
    Nopeat ja helpot

    Helppo pastasalaatti! Katin pesto-pastasalaatti hurmaa taatusti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaatti sydänpastasta

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Haalea simpukkapastasalaatti lohen kera