Vietnamilainen nuudelisalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5656852/landscape16_9/515/290/9fdb6f048c7c62b25579b926d64a00cf/Cf/897095-1461.jpg)
Paahdetut jättikatkaravut nousevat korkeaan osaan tässä rapeassa, koristeellisessa salaatissa, jonka juuret ovat Vietnamissa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Salaatti
- 12 jättikatkarapua
- 250 g ohuita lasinuudeleita
- 100 g vihreää papaijaa
- 2 punaista chiliä
- 1 porkkana
- 3 kevätsipulia
- 2 rkl tuoretta korianterisilppua
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta cayennepippuria
- ruokaöljyä paistamiseen
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 3 rkl cashewpähkinärouhetta
- 4 puuvarrasta
Kastike
- 3 rkl limettimehua
- 1 dl ananasmehua
- 1 rkl öljyä
- 1 tl seesamiöljyä
- 2 rkl thaimaalaista kalakastiketta
Valmistusohje
1. Keitä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori papaija ja raasta se karkeasti. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja silppua palko. Kuori porkkana ja suikaloi hienoksi. Viipaloi kevätsipulit ohuesti. Sekoita keskenään papaija, chili, porkkana, kevätsipuli ja korianteri isossa kulhossa. Kaada nuudelit lävikköön, huuhtele ne nopeasti kylmällä vedellä ja valuta kunnolla. Leikkaa nuudelit lyhyemmiksi paloiksi ja sekoita ne kulhoon vihannesten joukkoon.
2. Kuori ja puhdista jättikatkaravut. Mausta suolalla ja kajennella ja paista nopeasti öljyssä pannulla, noin minuutti puoleltaan. Nosta lautaselle jäähtymään. Pujota ravut vartaisiin.
3. Paahda seesaminsiemenet kuivassa, kuumassa paistinpannussa. Purista mehu limetistä ja sekoita se ananasmehuun, yhdistä niihin öljy, seesamiöljy ja kalakastike. Kaada kastike nuudeli-vihannesseokseen. Sekoita joukkoon pähkinärouhe ja jaa salaatti neljän tarjoilukulhoon. Nosta katkarapuvartaat ylimmäksi, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka