Vesimeloni-fetasalaatti – Kari Aihisen vastustamaton salaatti valmistuu grillissä tai pannulla
Julkaistu
Kari Aihisen vastustamattoman herkullisessa ja kesäisessä salaatissa makea vesimeloni yhdistyy suolaisen fetan ja pekonin kanssa. Kokeile Kaappaus keittiössä -ohjelmassa tehtyä reseptiä.
Ainekset
- 1 pkt pekonia
- 2 pkt sydänsalaattia eli pikkusalaattia
- ½ vesimeloni
- 3 rkl rypsiöljyä
- 200 g fetaa
- tuoretta basilikaa
- 3 kevätsipulin vartta
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Salaatti valmistuu näin:
- Asettele pekonit pellille leivinpaperin päälle ja nosta kylmään uuniin. Aseta uuni 160 asteeseen ja paista pekonit, kunnes ne ovat rapeita.
- Lohko ja kuori vesimelonit ja halkaise sydänsalaatit pitkittäin. Paista salaatteja ja vesimelonia pannulla öljyssä, kunnes ne saavat kullanruskean värin.
- Kasaa kulhoon salaatit, vesimelonit, kypsät hieman murennetut pekonit sekä murusteltu feta. Lorauta päälle oliiviöljyä ja silppua joukkoon kevätsipulia ja basilikan lehtiä. Rouhi mausteeksi mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.
Katso myös muut Kaappaus keittiössä -jakson reseptit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti