Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vegesalaatti avokadon ja linssien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 dl puylinssejä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ punasipuli
  • muutama ruohosipulinkorsi
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 avokadoa
  • 1 paprika
  • 2 fenkolia
  • 1 rasia alfa-alfa-ituja
  • 2 keitettyä maissintähkää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä

Tarjoiluun

  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • gourmetsuolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna ruohosipuli. Sekoita linssit lämpiminä öljyn ja viinietikan kanssa. Lisää punasipuli ja ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Suikaloi paprika, fenkoli ja avokado. Jaa maissit sopivankokoisiksi paloiksi. Asettele kaikki neljälle lautaselle tai isolle vadille. Ripottele päälle pähkinöitä ja rusinoita.

3. Tarjoile salaatti öljyn ja viinietikan kanssa, aseta tarjolle myös suolaa ja pippuria. Vinkki: Salaatista tulee vielä ruokaisampi jos laitat mukaan hieman raejuustoa, tofua tai liotettuja leviä.

Lisää aiheesta:

Salaatti punaisten papujen ja avokadon keraValkoisia papuja tomaatin ja avokadosalaatin keraSalaattia lohen, jättikatkarapujen ja simpukoiden keraKatkarapuwokki ja nuudeleitaHaalea broilerinmaksasalaatti vadelmien ja pähkinöiden keraSavukinkkua munasalaatin kera
LinssisalaattiAlkuruoatSalaatitKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruoka

Tässä salaatissa on kaikkea! Paljon ravintoa linsseistä, kermaisuutta avokadosta, rapeutta paprikasta, fenkolista ja alfa-alfasta ja namia maissista. Lisää tai poista aineksia, mutta tämä antaa energiaa moneksi tunniksi!

GoGreen
Lisäkeruoat
Kasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Linssisalaatti
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan kera

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Vihreä linssisalaatti joulukinkulle

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vegesalaatti avokadon ja linssien kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linssipyree

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Linssisalaatti sitruunan ja persiljan kera