Vegesalaatti avokadon ja linssien kera

Tässä salaatissa on kaikkea! Paljon ravintoa linsseistä, kermaisuutta avokadosta, rapeutta paprikasta, fenkolista ja alfa-alfasta ja namia maissista. Lisää tai poista aineksia, mutta tämä antaa energiaa moneksi tunniksi!

Neljälle

  • 4 dl puylinssejä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ punasipuli
  • muutama ruohosipulinkorsi
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 avokadoa
  • 1 paprika
  • 2 fenkolia
  • 1 rasia alfa-alfa-ituja
  • 2 keitettyä maissintähkää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä

Tarjoiluun

  • oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • gourmetsuolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna ruohosipuli. Sekoita linssit lämpiminä öljyn ja viinietikan kanssa. Lisää punasipuli ja ruohosipuli, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Suikaloi paprika, fenkoli ja avokado. Jaa maissit sopivankokoisiksi paloiksi. Asettele kaikki neljälle lautaselle tai isolle vadille. Ripottele päälle pähkinöitä ja rusinoita.

3. Tarjoile salaatti öljyn ja viinietikan kanssa, aseta tarjolle myös suolaa ja pippuria. Vinkki: Salaatista tulee vielä ruokaisampi jos laitat mukaan hieman raejuustoa, tofua tai liotettuja leviä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!