Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikanliemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ½ kg vasikanluita paloina
  • 2 keltasipulia
  • 2 mausteneilikkaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 purjo
  • ½ juuriselleri
  • 2 l vettä
  • suolaa maustamiseen
  • 10 persiljanoksaa
  • 1 oksa tuoretta tai 2 maustemittaa kuivattua timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 5 kokonaista valkopippuria

Lisäksi tarvitset

  • palan sideharsoa

Valmistusohje

1. Huuhdo luut kylmässä vedessä. Kuori sipulit ja pistä kumpaankin sipuliin mausteneilikka. Rapsuta, ja huuhdo porkkanat, paloittele. Huuhdo ja halkaise purjo. Solmi persilja, timjami, laakerinlehti ja valkopippurit sideharsoon.

2. Laita vasikanluut ja kylmää vettä kattilaan, kuumenna kiehuvaksi niin, että kattilaan muodostuu vaahtoa. Kaada vesi vaahtoinen pois, huuhdo luut, tiskaa kattila. Laita luut takaisin kattilaan, kaada päälle 2 litraa kylmää vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Lisää vihannekset, suola ja mausteet. Keitä hiljalleen kannen alla 3-4 tuntia. Kuori vaahtoa tarvittaessa.

3. Kuumenna lopuksi lämpöä ja anna liemen kiehua vilkkaasti 10 minuuttia, jotta se kiehuu kokoon. Mausta tarvittaessa suolalla (mutta varoen, mausta mieluummin valmista keittoa tai kastiketta). Siivilöi. Jäähdytä nopeasti ja poista jähmettynyt rasvakerros. Nyt liemi on valmis käytettäväksi, jääkaapissa jonkin aikaa säilytettäväksi tai pakastettavaksi.

Vaalea vasikanliemi on yksi ranskalaisen keittiön klassikoista. Sen täyteläisen mieto maku ei pelkästään nosta esiin lihan ja vihannesten makuja, vaan sopii myös esimerkiksi lohikeittoon. Käytä vain aitoja vasikanluita, ellet saa niitä, valmista sen sijaan kanaliemi. Tavalliset häränluut antavat liemelle aivan toisen luonteen, ja vaativat siksi aivan toisen reseptin.

Lisää aiheesta:

KanaliemiTuoresuolattua lammasta juuresmuussin keraLammasta tillikastikkeessaLammasta ja juureksiaTumma häränlihaliemiHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa
LiemiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Liemi
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Consommé eli hieno lihaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapujen keitinliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Balsamicoliemi