Jotta päärynät eivät tummene, hiero niihin sitruunamehua heti kuorimisen jälkeen, silloin ne säilyttävät hienon, vaalean värinsä. Tarjoile yksinkertaisen aprikoosikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 päärynää à 100 g
- ½ dl kidesokeria
- 1 vaniljatanko
Kastike
- 1 prk aprikooseja
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuori päärynät, raaputa kannat. Keitä päärynät pehmeiksi vesitilkassa, johon olet lisännyt 1 rkl sokeria sekä halkaistun vaniljatangon. Päärynöiden kypsyysasteesta riippuen tähän kuluu 5-30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä.
2. Kastike: Kaada aprikooseista liemi pois ja sekoita ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Lisää tarvittaessa lientä saadaksesi halutun paksuuden.
3. Lusikoi kastike päärynöiden ympärille. Koristele hedelmin ja marjoin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.