Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaniljapäärynät aprikoosikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 päärynää à 100 g
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 vaniljatanko

Kastike

  • 1 prk aprikooseja

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuori päärynät, raaputa kannat. Keitä päärynät pehmeiksi vesitilkassa, johon olet lisännyt 1 rkl sokeria sekä halkaistun vaniljatangon. Päärynöiden kypsyysasteesta riippuen tähän kuluu 5-30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä.

2. Kastike: Kaada aprikooseista liemi pois ja sekoita ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Lisää tarvittaessa lientä saadaksesi halutun paksuuden.

3. Lusikoi kastike päärynöiden ympärille. Koristele hedelmin ja marjoin.

Jotta päärynät eivät tummene, hiero niihin sitruunamehua heti kuorimisen jälkeen, silloin ne säilyttävät hienon, vaalean värinsä. Tarjoile yksinkertaisen aprikoosikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

SahramipäärynätInkivääripäärynätVaniljakeitettyjä päärynöitä karhunvatukkakastikkeessaPuolukassa keitetyt päärynätHillotut päärynätGlögipäärynät
PäärynätKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonVappuKasvisruokaUusivuosiKeventäjätBrunssiJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät
  • 15.02.202210:22
    Juustosalaatti

    Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

  • 11.12.201816:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät

  • 30.11.201512:12
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Punaviinissä marinoidut päärynät ja kanelijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gorgonzolapäärynät