Vaniljapäärynät aprikoosikastikkeella
Jotta päärynät eivät tummene, hiero niihin sitruunamehua heti kuorimisen jälkeen, silloin ne säilyttävät hienon, vaalean värinsä. Tarjoile yksinkertaisen aprikoosikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 päärynää à 100 g
- ½ dl kidesokeria
- 1 vaniljatanko
Kastike
- 1 prk aprikooseja
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuori päärynät, raaputa kannat. Keitä päärynät pehmeiksi vesitilkassa, johon olet lisännyt 1 rkl sokeria sekä halkaistun vaniljatangon. Päärynöiden kypsyysasteesta riippuen tähän kuluu 5-30 minuuttia. Anna päärynöiden jäähtyä.
2. Kastike: Kaada aprikooseista liemi pois ja sekoita ne tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella soseeksi. Lisää tarvittaessa lientä saadaksesi halutun paksuuden.
3. Lusikoi kastike päärynöiden ympärille. Koristele hedelmin ja marjoin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan