Kaada kuuma, vaniljantuoksuinen sokeriliemi nuorten raparperien päälle, lisää tilkka viiniä ja anna jäähtyä kylmäksi. Ihana jälkiruoka kesän ensimmäisistä raparpereista!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g raparperia
- 3½ dl vettä
- 3½ dl sokerilientä
- 1 vaniljatanko
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
Sokeriliemi
- 5 dl vettä
- runsaat 2½ dl sokeria
- 1/4 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Sokeriliemi: Sekoita vesi, sokeri ja sitruunankuori kattilassa. Anna kiehua minuutin ajan, kunnes liemi on kirkasta. Siivilöi pois sitruunankuoret.
2. Mittaa vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa vaniljansiemenet veteen. Lisää veteen myös puhdistettu vaniljatanko. Lisää sokeriliemi ja kiehauta. Poista vaniljatanko.
3. Puhdista raparperi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, kaada päälle kiehuvan kuuma sokeriliemi ja viini ja jäähdytä. Pane kulho jääkaappiin ja anna kylmetä kunnolla. Sekoita välillä. Tarjoile annoskulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.