Vaniljanmakuinen raparperikeitto
Kaada kuuma, vaniljantuoksuinen sokeriliemi nuorten raparperien päälle, lisää tilkka viiniä ja anna jäähtyä kylmäksi. Ihana jälkiruoka kesän ensimmäisistä raparpereista!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g raparperia
- 3½ dl vettä
- 3½ dl sokerilientä
- 1 vaniljatanko
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
Sokeriliemi
- 5 dl vettä
- runsaat 2½ dl sokeria
- 1/4 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Sokeriliemi: Sekoita vesi, sokeri ja sitruunankuori kattilassa. Anna kiehua minuutin ajan, kunnes liemi on kirkasta. Siivilöi pois sitruunankuoret.
2. Mittaa vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja raaputa vaniljansiemenet veteen. Lisää veteen myös puhdistettu vaniljatanko. Lisää sokeriliemi ja kiehauta. Poista vaniljatanko.
3. Puhdista raparperi ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, kaada päälle kiehuvan kuuma sokeriliemi ja viini ja jäähdytä. Pane kulho jääkaappiin ja anna kylmetä kunnolla. Sekoita välillä. Tarjoile annoskulhoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria