Valkosipulitomaatit
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 8 tomaattia
- tuoretta timjamia
- 12 kuorimatonta valkosipulinkynttä
- noin 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Lämmitä uuni 220-asteeseen. Halkaise tomaatit pituussuunnassa ja asettele ne uunivuokaan leikattu puoli ylöspäin. Laita timjaminoksat ja valkosipulinkynnet tomaattien väliin. Ripottele öljyä tomaattien päälle ja pippuroi. Kypsennä uunissa noin 40–45 min, kunnes tomaatit ovat pehmentyneet.
Poista timjaminoksat. Koristele tomaatit tuoreilla timjaminoksilla ja purista valkosipulit tomaattien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti