Valkosipuliset tomaattisilakat oliivien kera

Suomalainen silakka kohtaa välimerelliset mausteet tässä hauskassa yhdistelmässä.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl mustia oliiveja

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Kuullota sipulisilppu öljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja tomaattipyree. Kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta 20 minuuttia, Purista joukkoon sitruunamehu ja valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada tomaattikastike kalojen päälle. Ripota päälle oliivit. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.