Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipuliset tomaattisilakat oliivien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suomalainen silakka kohtaa välimerelliset mausteet tässä hauskassa yhdistelmässä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl mustia oliiveja

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Kuullota sipulisilppu öljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja tomaattipyree. Kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta 20 minuuttia, Purista joukkoon sitruunamehu ja valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada tomaattikastike kalojen päälle. Ripota päälle oliivit. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Grillatut sipulitMakrillia ja lohkoperunoitaYrttikuorrutettu lohi ja rosmariiniperunatTomaattisilakatPaistettu kalafilee tomaattikastikkeen keraSiskonmakkara-perunasalaatti
UunisilakkaLisäkeruoatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Juhannuksen rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Talon rapusilakat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Silakat tomaattimehussa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Saaristolaissilakat