Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulinen latva-artisokkasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

6 annosta

  • 2 purkkia latva-artisokanpohjia
  • salaattia, eri lajeja
  • 1 tomaatti
  • nippu persiljaa

Marinadi

  • ½ rkl hienonnettua sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Valuta artisokanpohjat lävikössä. Hienonna sipuli, purista sitruuna mehuksi ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu sipuli ja sitruunamehu ja puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää öljy. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla pippurilla.

2. Siirrä valutetut artisokanpohjat kulhoon ja kaada päälle marinadi. Peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

3. Huuhtele salaatit ja irrota lehdet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna persilja. Jaa salaatinlehdet ja tomaattilohkot 6 lautaselle. Asettele päälle artisokanpohjat. Ripottele pinnalle persiljaa.

Tähän salaattiin sopivat varsinkin säilötyt latva-artisokanpohjat. Kun niitä marinoidaan yön yli, valkosipulin ja sitruunan vastustamattomat aromit pääsevät oikeuksiinsa.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaMeksikolainen munasalaattiHaalea vegesalaattiLämmin salaattiYrttimarinoitu perunasalaattiLämmin kuskussalaatti paahdettujen juuresten kera
Latva-artisokkasalaattiAlkuruoatSalaatitKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Latva-artisokkasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Latva-artisokat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Latva-artisokkasalaatti ja siiderikastike

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Latva-artisokka ja voivaahto

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Pehmeät artisokansydämet

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hiillostetut artisokat