Valkosipulinen latva-artisokkasalaatti
Tähän salaattiin sopivat varsinkin säilötyt latva-artisokanpohjat. Kun niitä marinoidaan yön yli, valkosipulin ja sitruunan vastustamattomat aromit pääsevät oikeuksiinsa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
6 annosta
- 2 purkkia latva-artisokanpohjia
- salaattia, eri lajeja
- 1 tomaatti
- nippu persiljaa
Marinadi
- ½ rkl hienonnettua sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Valuta artisokanpohjat lävikössä. Hienonna sipuli, purista sitruuna mehuksi ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu sipuli ja sitruunamehu ja puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää öljy. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla pippurilla.
2. Siirrä valutetut artisokanpohjat kulhoon ja kaada päälle marinadi. Peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Huuhtele salaatit ja irrota lehdet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna persilja. Jaa salaatinlehdet ja tomaattilohkot 6 lautaselle. Asettele päälle artisokanpohjat. Ripottele pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti