Valkosipulinen latva-artisokkasalaatti

Tähän salaattiin sopivat varsinkin säilötyt latva-artisokanpohjat. Kun niitä marinoidaan yön yli, valkosipulin ja sitruunan vastustamattomat aromit pääsevät oikeuksiinsa.

6 annosta

  • 2 purkkia latva-artisokanpohjia
  • salaattia, eri lajeja
  • 1 tomaatti
  • nippu persiljaa

Marinadi

  • ½ rkl hienonnettua sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Valuta artisokanpohjat lävikössä. Hienonna sipuli, purista sitruuna mehuksi ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu sipuli ja sitruunamehu ja puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää öljy. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla pippurilla.

2. Siirrä valutetut artisokanpohjat kulhoon ja kaada päälle marinadi. Peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

3. Huuhtele salaatit ja irrota lehdet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna persilja. Jaa salaatinlehdet ja tomaattilohkot 6 lautaselle. Asettele päälle artisokanpohjat. Ripottele pinnalle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!