Ensin silakkafileiden pitää marinoitua liemessä 12 tuntia, sitten vielä maustua kastikkeessa. Pienellä suunnittelulla saat ihanan ruokalajin alkuruoaksi tai seisovaan pöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Valkosipulikastike
- 2 dl ranskankermaa
- ½ dl majoneesia
- 1 nippu tilliä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta rakuunaa
Valmistusohje
1. Vedä fileistä nahat pois. Sekoita liemen ainekset, lisää silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta hyvin.
2. Valkosipulikastike: Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen, purista mukaan valkosipuli. Hienonna rakuuna ja sekoita mukaan.
3. Kääntele silakkafileet varovaisesti marinadiin ja anna maustua vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.