Valkosipuligraavatut silakat
Ensin silakkafileiden pitää marinoitua liemessä 12 tuntia, sitten vielä maustua kastikkeessa. Pienellä suunnittelulla saat ihanan ruokalajin alkuruoaksi tai seisovaan pöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 5 dl vettä
- 1 dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
Valkosipulikastike
- 2 dl ranskankermaa
- ½ dl majoneesia
- 1 nippu tilliä
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 tl tuoretta rakuunaa
Valmistusohje
1. Vedä fileistä nahat pois. Sekoita liemen ainekset, lisää silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta hyvin.
2. Valkosipulikastike: Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen, purista mukaan valkosipuli. Hienonna rakuuna ja sekoita mukaan.
3. Kääntele silakkafileet varovaisesti marinadiin ja anna maustua vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan