Valkosipuligraavatut silakat

Ensin silakkafileiden pitää marinoitua liemessä 12 tuntia, sitten vielä maustua kastikkeessa. Pienellä suunnittelulla saat ihanan ruokalajin alkuruoaksi tai seisovaan pöytään.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä

Liemi

  • 5 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa

Valkosipulikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ dl majoneesia
  • 1 nippu tilliä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 tl tuoretta rakuunaa

Valmistusohje

1. Vedä fileistä nahat pois. Sekoita liemen ainekset, lisää silakat liemeen ja anna maustua 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta hyvin.

2. Valkosipulikastike: Sekoita ranskankerma ja majoneesi. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen, purista mukaan valkosipuli. Hienonna rakuuna ja sekoita mukaan.

3. Kääntele silakkafileet varovaisesti marinadiin ja anna maustua vähintään 6 tuntia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!