Valkoisia papuja tomaatin ja avokadosalaatin kera
Pavuissa on paljon proteiinia, ja ne ovat yksi kasvisruokakeittiön perusaineksia. Tämä yksinkertainen papuhöystö saa seurakseen vitamiinipitoisen avokadosalaatin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl liotettuja valkoisia papuja
- 2 dl liotettuja ruskeita papuja
- 5 dl kasvislientä
- 3 kypsää tomaattia
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Avokadosalaatti
- 2 avokadoa
- 2 tl puristettua limemehua
- 2 tomaattia
- ½ punasipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- muutama oksa tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Keitä pavut pehmeiksi liemessä. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Lisää tomaatit ja tomaattipyree kattilaan, purista mukaan valkosipuli ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.
2. Avokadosalaatti: Halkaise avokadot ja poista kivet. Leikkaa puolikkaisiin raitoja veitsellä ja koverra ulos viipaleita lusikan avulla. Sekoita viipaleet limemehun kanssa. Lohko tomaatit, kuori ja hienonna sipuli ja sekoita. Kääntele mukaan oliiviöljy ja mausta suolalla, pippurilla ja korianterilla.
3. Kuumenna papuhöystö ennen tarjoilua, tarjoile avokadosalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan