Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Välimeren kuhaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän kalaruokaan sopivat muutakin kalalajit kuin kuha. Voit kokeilla esimerkiksi siikaa, haukea tai turskaa.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 1 kuha, reilu 1 kg
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 2 purjoa
  • 1 pieni fenkoli
  • 1 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl timjamia
  • 25 g sahramia (1 pkt)
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 3 mausteneilikkaa
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 rkl margariinia
  • suolaa

Valmistusohje

1. Suomusta ja perkaa kala. Leikkaa pää irti, halkaise se ja pane kattilaan. Lisää kattilaan purjon vihreä osa, valkoviini, noin 1½ dl vettä ja vajaa teelusikallinen suolaa. Kiehauta ja hauduta 20 minuuttia. Siivilöi kalaliemi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puhdista ja leikkaa purjo sentin paksuisiksi viipaleiksi. Halkaise fenkoli, leikkaa siitä kanta ja hienonna loput. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi, säästä liemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna persilja ja survo neilikat. Kuullota purjoa, fenkolia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää tomaatit ja niiden liemi, timjami, persilja, laakerinlehti, sahrami, neilikat ja ½ tl suolaa. Hauduta kannen alla kunnes seos sakenee hieman. Kaada joukkoon kalaliemi ja hauduta 10 minuuttia.

3. Nosta kala uuninkestävää vuokaan, kaada päälle tomaattikastiketta, peitä foliolla ja nosta vuoka uuniin. Kilon painoinen kala kypsyy 20 minuutissa, suuremmat vaativat hieman pidemmän kypsennysajan. Kun kypsennysaikaa on jäljellä 2-3 minuuttia, lisää simpukat vuokaan.

Lisää aiheesta:

Marmite-kalakeittoKala-katkarapupataSaaristolaissoppaVenäläinen lohikeittoThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläSaaristolaiskeitto
UunikalaKevytKananmunatonGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura