Välimeren keittiön lammaspataa

Välimeren maiden ruokaa pidetään yleisesti erittäin terveellisenä. Tämä pata on helppo, terveellinen, hyvänmakuinen ja kaiken lisäksi oikeaa kevytruokaa. Tarjoile keitetyn riisin ja katkopapujen kanssa.

Neljälle

  • 800 g lammasta patapaloina
  • 2 sipulia
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl kuivattua kirveliä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl mustia oliiveja

Koristeluun

  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele sipuli, kuullota öljyssä ja siirrä pataan. Kiehauta tomaattimurska ja sipulit ja anna porista 5 minuuttia. Lisää lihapalat vähän kerrallaan ja anna kiehahtaa erien välillä.

2. Mausta suolalla, pippurilla, kirvelillä ja timjamilla. Anna kiehua hiljaa, kunnes liha tuntuu murealta, noin 20 minuuttia. Purista sekaan valkosipulinkynnet.

3. Sekoita mukaan oliivit ja kuumenna ne kunnolla. Koristele tuoreella timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja