Välimeren keittiön lammaspataa
Välimeren maiden ruokaa pidetään yleisesti erittäin terveellisenä. Tämä pata on helppo, terveellinen, hyvänmakuinen ja kaiken lisäksi oikeaa kevytruokaa. Tarjoile keitetyn riisin ja katkopapujen kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 800 g lammasta patapaloina
- 2 sipulia
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl kuivattua kirveliä
- 1 tl kuivattua timjamia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl mustia oliiveja
Koristeluun
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele sipuli, kuullota öljyssä ja siirrä pataan. Kiehauta tomaattimurska ja sipulit ja anna porista 5 minuuttia. Lisää lihapalat vähän kerrallaan ja anna kiehahtaa erien välillä.
2. Mausta suolalla, pippurilla, kirvelillä ja timjamilla. Anna kiehua hiljaa, kunnes liha tuntuu murealta, noin 20 minuuttia. Purista sekaan valkosipulinkynnet.
3. Sekoita mukaan oliivit ja kuumenna ne kunnolla. Koristele tuoreella timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti