Vadelmilla täytettyä melonia
Tämä on raikas lopetus päivälliselle, ja käytännöllistä, koska jälkiruoan voi valmistaa etukäteen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 kypsää cantaloupemelonia
- 5 dl vadelmia
- 2 rkl raakaruokosokeria
- 2 rkl portviiniä
Valmistusohje
1. Leikkaa melonien päistä ohuet viipaleet pois, niin että puolikkaat pysyvät ”pystyssä”. Halkaise melonit.
2. Poista siemenet lusikalla. Koverra sitten hedelmäliha ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Puhdista vadelmat.
3. Lado melonia, vadelmia ja sokeria meloninkuoriin. Pirskottele päälle portviini. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje