Vadelmilla täytettyä melonia

Tämä on raikas lopetus päivälliselle, ja käytännöllistä, koska jälkiruoan voi valmistaa etukäteen.

Neljälle

  • 2 kypsää cantaloupemelonia
  • 5 dl vadelmia
  • 2 rkl raakaruokosokeria
  • 2 rkl portviiniä

Valmistusohje

1. Leikkaa melonien päistä ohuet viipaleet pois, niin että puolikkaat pysyvät ”pystyssä”. Halkaise melonit.

2. Poista siemenet lusikalla. Koverra sitten hedelmäliha ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Puhdista vadelmat.

3. Lado melonia, vadelmia ja sokeria meloninkuoriin. Pirskottele päälle portviini. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.