Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaalea kalafondi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Noin 5 desilitraan

  • 1 kg kalanosia (selkäruotoja, päitä, eviä, nahkaa)
  • 2 l vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 purjo
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama kokonainen valkopippuri
  • 1 persiljanoksa

Valmistusohje

1. Puhdista kalanosat hyvin, poista kidukset. Huuhdo tarkoin juoksevan veden alla. Kuori sipuli, huuhdo purjo. Hienonna sipuli karkeasti ja paloittele purjo.

2. Kaada kylmä vesi tilavaan kattilaan ja laita liedelle. Lisää kalanosat ja vihannekset sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä ja anna keitoksen vetäytyä 5 minuuttia. Siivilöi. Keitä fondia kokoon kunnes noin ¼ on jäljellä. Anna jäähtyä.

Vaaleasta kalafondista tulee parasta, jos käytät kampelakalojen osia, mutta myös turskan tai muun valkealihaisen kalan osat käyvät. Vältä lohta ja makrillia, ne eivät anna yhtä mehevää makua.

Lisää aiheesta:

Ruskea kalafondiKalaliemiSiansorkka-aladobiPohjaliemiKylmää, keitettyä lohta hyytelössäMustaeväkampelaa valkoviinikastikkeessa
FondiKananmunatonGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Fondi
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vaalea kalafondi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruskea kalafondi