Vaalea kalafondi

Vaaleasta kalafondista tulee parasta, jos käytät kampelakalojen osia, mutta myös turskan tai muun valkealihaisen kalan osat käyvät. Vältä lohta ja makrillia, ne eivät anna yhtä mehevää makua.

Noin 5 desilitraan

  • 1 kg kalanosia (selkäruotoja, päitä, eviä, nahkaa)
  • 2 l vettä
  • 1 keltasipuli
  • 1 purjo
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama kokonainen valkopippuri
  • 1 persiljanoksa

Valmistusohje

1. Puhdista kalanosat hyvin, poista kidukset. Huuhdo tarkoin juoksevan veden alla. Kuori sipuli, huuhdo purjo. Hienonna sipuli karkeasti ja paloittele purjo.

2. Kaada kylmä vesi tilavaan kattilaan ja laita liedelle. Lisää kalanosat ja vihannekset sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

3. Ota kattila liedeltä ja anna keitoksen vetäytyä 5 minuuttia. Siivilöi. Keitä fondia kokoon kunnes noin ¼ on jäljellä. Anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.