Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uuniturskaa katkarapujen ja munan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässäpä hyvä ja nopeatekoinen arkiruoka. Nyt kannattaa sijoittaa tuoreeseen turskaan, tuoreisiin katkarapuihin ja aitoon voihin.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

4 hengelle

  • 1,2 kg turskafileetä nahkoineen
  • 1 dl hienonnettuja katkarapuja
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa silputtuna
  • 25 g sulatettua voita
  • 1 tillinoksa
  • 8 keskisuurta perunaa
  • öljyä uunipannulle, karkeaa suolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Voitele uunipannu öljyllä, aseta turskafilee nahka alaspäin pannulle ja sirottele kalan päälle hieman karkeata suolaa. Laita kala uuniin ja anna olla siellä n. 20 minuuttia riippuen kalan paksuudesta.

2. Keitä perunat kypsiksi. Lämmitä katkarapuhake, munasilppu ja hienonnettu tilli miedolla lämmöllä voisulassa.

3. Käännä turskafileet lautasille nahkapuoli ylöspäin ja vedä nahka varovasti irti. Tarjoile fileet katkarapu-munahakkeen ja höyryävien perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

RapusilakatValkosipulihaukiKuhafileetä ja kastiketta vihreillä linsseilläKeitetyt, kokonaiset silakatPekoniin käärittyä turskaa pestoperunoiden keraUuniturska
UunikalaKevytGluteenitonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura