Uuniturskaa katkarapujen ja munan kera
Tässäpä hyvä ja nopeatekoinen arkiruoka. Nyt kannattaa sijoittaa tuoreeseen turskaan, tuoreisiin katkarapuihin ja aitoon voihin.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 hengelle
- 1,2 kg turskafileetä nahkoineen
- 1 dl hienonnettuja katkarapuja
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa silputtuna
- 25 g sulatettua voita
- 1 tillinoksa
- 8 keskisuurta perunaa
- öljyä uunipannulle, karkeaa suolaa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Voitele uunipannu öljyllä, aseta turskafilee nahka alaspäin pannulle ja sirottele kalan päälle hieman karkeata suolaa. Laita kala uuniin ja anna olla siellä n. 20 minuuttia riippuen kalan paksuudesta.
2. Keitä perunat kypsiksi. Lämmitä katkarapuhake, munasilppu ja hienonnettu tilli miedolla lämmöllä voisulassa.
3. Käännä turskafileet lautasille nahkapuoli ylöspäin ja vedä nahka varovasti irti. Tarjoile fileet katkarapu-munahakkeen ja höyryävien perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan