Uuniturskaa katkarapujen ja munan kera

Tässäpä hyvä ja nopeatekoinen arkiruoka. Nyt kannattaa sijoittaa tuoreeseen turskaan, tuoreisiin katkarapuihin ja aitoon voihin.

4 hengelle

  • 1,2 kg turskafileetä nahkoineen
  • 1 dl hienonnettuja katkarapuja
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa silputtuna
  • 25 g sulatettua voita
  • 1 tillinoksa
  • 8 keskisuurta perunaa
  • öljyä uunipannulle, karkeaa suolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Voitele uunipannu öljyllä, aseta turskafilee nahka alaspäin pannulle ja sirottele kalan päälle hieman karkeata suolaa. Laita kala uuniin ja anna olla siellä n. 20 minuuttia riippuen kalan paksuudesta.

2. Keitä perunat kypsiksi. Lämmitä katkarapuhake, munasilppu ja hienonnettu tilli miedolla lämmöllä voisulassa.

3. Käännä turskafileet lautasille nahkapuoli ylöspäin ja vedä nahka varovasti irti. Tarjoile fileet katkarapu-munahakkeen ja höyryävien perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja