Uunissa paistettua piikkikampelaa

Piikkikampela valkoisen, kiinteän lihansa kanssa on ihana kala! Sekä piikki- että silokampela ovat rakastettuja klassikoita keitettyinä, kirkastetun voin ja piparjuuren kanssa tarjoiltuna. Helpoiten valmistat kampelan kuitenkin hitaasti uunissa. Laske ½ kg kalaa per ruokailija, kun valmistat kokonaista kalaa.

Neljälle

  • 1 kokonainen piikkikampela, 2-3 kg, perattu
  • suolaa

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja
  • kirkastettua voita
  • vastakeitettyjä perunoita
  • raastettua piparjuurta
  • persiljaa koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.

2. Kuivaa kala ja laita se voipaperin tai folion päälle uunipellille. Anna kala kypsyä hitaasti. Kahden kilon kampela valmistuu noin kahdessa tunnissa, kolmen kilon kampela 2 tunnissa 15 minuutissa. Huomaat sen, kun liha irtoaa selkäruodosta. Silloin kala on valmis.

3. Raaputa nahka pois ja suolaa. Aseta kala kokonaisena pöytään ja vedä nahka pois. Tarjoile kala perunoiden, kirkastetun voin, sitruunan ja piparjuuren kera. Koristele persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!