Uunissa paistettua piikkikampelaa

Piikkikampela valkoisen, kiinteän lihansa kanssa on ihana kala! Sekä piikki- että silokampela ovat rakastettuja klassikoita keitettyinä, kirkastetun voin ja piparjuuren kanssa tarjoiltuna. Helpoiten valmistat kampelan kuitenkin hitaasti uunissa. Laske ½ kg kalaa per ruokailija, kun valmistat kokonaista kalaa.

Neljälle

  • 1 kokonainen piikkikampela, 2-3 kg, perattu
  • suolaa

Tarjoiluun

  • sitruunalohkoja
  • kirkastettua voita
  • vastakeitettyjä perunoita
  • raastettua piparjuurta
  • persiljaa koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.

2. Kuivaa kala ja laita se voipaperin tai folion päälle uunipellille. Anna kala kypsyä hitaasti. Kahden kilon kampela valmistuu noin kahdessa tunnissa, kolmen kilon kampela 2 tunnissa 15 minuutissa. Huomaat sen, kun liha irtoaa selkäruodosta. Silloin kala on valmis.

3. Raaputa nahka pois ja suolaa. Aseta kala kokonaisena pöytään ja vedä nahka pois. Tarjoile kala perunoiden, kirkastetun voin, sitruunan ja piparjuuren kera. Koristele persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja