Uunissa paistettua piikkikampelaa
Piikkikampela valkoisen, kiinteän lihansa kanssa on ihana kala! Sekä piikki- että silokampela ovat rakastettuja klassikoita keitettyinä, kirkastetun voin ja piparjuuren kanssa tarjoiltuna. Helpoiten valmistat kampelan kuitenkin hitaasti uunissa. Laske ½ kg kalaa per ruokailija, kun valmistat kokonaista kalaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kokonainen piikkikampela, 2-3 kg, perattu
- suolaa
Tarjoiluun
- sitruunalohkoja
- kirkastettua voita
- vastakeitettyjä perunoita
- raastettua piparjuurta
- persiljaa koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 100 asteeseen.
2. Kuivaa kala ja laita se voipaperin tai folion päälle uunipellille. Anna kala kypsyä hitaasti. Kahden kilon kampela valmistuu noin kahdessa tunnissa, kolmen kilon kampela 2 tunnissa 15 minuutissa. Huomaat sen, kun liha irtoaa selkäruodosta. Silloin kala on valmis.
3. Raaputa nahka pois ja suolaa. Aseta kala kokonaisena pöytään ja vedä nahka pois. Tarjoile kala perunoiden, kirkastetun voin, sitruunan ja piparjuuren kera. Koristele persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan