Uuniperunat katkarapu-lohitäytteellä
Uuniperunasta saa kokonaisen aterian maukkaan kastikkeen kanssa. Tässä olemme käyttäneet lohta ja katkarapuja. Kastike on kuitenkin kevyt, joten tämä on täydellistä ruokaa painoaan tarkkailevalle. Tällä vähärasvaisella valmistustavalla säästät melkein 75 kaloria annosta kohden!
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 annosta
- 4 uuniperunaa à 200 g
- 50 g kuorittuja katkarapuja
- 90 g savulohta
- pippuria myllystä
- 4 tillinoksaa
- 4 tomaattilohkoa
- 100 g majoneesia
- ½ dl kevytviiliä
- 1 dl chilikastiketta
- 2 cl kuivaa sherryä
- pippuria tai pippurisekoitusta
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja pistele niitä haarukalla tai perunatikulla, jotteivät ne räjähdä uunissa. Kypsennä perunoita 50-60 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
2. Suikaloi lohi. Sekoita majoneesi, kevytviili, chilikastike, sherry ja pippuri kastikkeeksi ja tarkista maku. Sekoita lohi ja katkaravut kastikkeeseen.
3. Leikkaa perunaan ristikkäiset viillot ja paina sivuilta niin, että peruna aukeaa. Jaa katkarapu-lohitäyte perunoille, jauha päälle hieman pippuria myllystä ja koristele tomaattilohkoilla ja tillinoksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti