Uuniperunat kahdella eri täytteellä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663318/landscape16_9/515/290/e4c3fe5f4955d94cc1b4e9def15680cf/hf/893570-2251.jpg)
Uuniperunat ovat helppoa ja kätevää ruokaa - kunhan muistaa panna ne uuniin kypsymään tarpeeksi ajoissa. Tässä ohjeessa uuniperunoiden lisänä tarjotaan kahta erilaista täytettä, joista jokainen voi valita suosikkinsa omien mieltymystensä mukaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 uuniperunaa
- oliiviöljyä
Katkaraputäyte
- 2 dl majoneesia
- 2 rkl kermaviiliä
- ½ dl herneitä
- ½ punainen paprika
- ½ tomaatti
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 100 g katkarapuja
- suolaa ja pippuria
Broileritäyte
- 2 dl majoneesia
- 2 rkl kermaviiliä
- ½ punainen paprika
- 100 g broilerinpaloja (kypsennettynä)
- 1 tl currya
- 1/4 purjo
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Uuniperunat: Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Valitse uuniperunoiksi suurikokoisia perunoita. Kaikkein parhaita ovat Rosamunda-perunat. Pese ja kuivaa perunat ja voitele ne oliiviöljyllä. Pistele perunat haarukalla tai perunatikulla, pane ne unipellille ja kypsennä 50-60 minuuttia koon mukaan. Tarkista kypsyys perunatikulla. Perunat saavat olla mieluummin hieman liian kypsiä kuin liian kovia. Leikkaa ennen tarjoilua perunoiden kylkeen ristikkäinen viilto ja purista perunaa päistä niin, että viilto avautuu.
2. Katkaraputäyte: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Leikkaa tomaatit ja paprika pienehköiksi paloiksi ja sekoita kermaviili-majoneesikastikkeen joukkoon. Lisää herneet ja katkaravut ja mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
3. Broileritäyte: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Paloittele purjo ja paprika ja sekoita kermaviili-majoneesikastikkeen joukkoon. Lisää pannulla kypsennetyt broilerinpalat ja mausta currylla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka