Uuniperunat kahdella eri täytteellä
Uuniperunat ovat helppoa ja kätevää ruokaa - kunhan muistaa panna ne uuniin kypsymään tarpeeksi ajoissa. Tässä ohjeessa uuniperunoiden lisänä tarjotaan kahta erilaista täytettä, joista jokainen voi valita suosikkinsa omien mieltymystensä mukaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 uuniperunaa
- oliiviöljyä
Katkaraputäyte
- 2 dl majoneesia
- 2 rkl kermaviiliä
- ½ dl herneitä
- ½ punainen paprika
- ½ tomaatti
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 100 g katkarapuja
- suolaa ja pippuria
Broileritäyte
- 2 dl majoneesia
- 2 rkl kermaviiliä
- ½ punainen paprika
- 100 g broilerinpaloja (kypsennettynä)
- 1 tl currya
- 1/4 purjo
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Uuniperunat: Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Valitse uuniperunoiksi suurikokoisia perunoita. Kaikkein parhaita ovat Rosamunda-perunat. Pese ja kuivaa perunat ja voitele ne oliiviöljyllä. Pistele perunat haarukalla tai perunatikulla, pane ne unipellille ja kypsennä 50-60 minuuttia koon mukaan. Tarkista kypsyys perunatikulla. Perunat saavat olla mieluummin hieman liian kypsiä kuin liian kovia. Leikkaa ennen tarjoilua perunoiden kylkeen ristikkäinen viilto ja purista perunaa päistä niin, että viilto avautuu.
2. Katkaraputäyte: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Leikkaa tomaatit ja paprika pienehköiksi paloiksi ja sekoita kermaviili-majoneesikastikkeen joukkoon. Lisää herneet ja katkaravut ja mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.
3. Broileritäyte: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Paloittele purjo ja paprika ja sekoita kermaviili-majoneesikastikkeen joukkoon. Lisää pannulla kypsennetyt broilerinpalat ja mausta currylla, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti