Uuniperunat kahdella eri täytteellä

Uuniperunat ovat helppoa ja kätevää ruokaa - kunhan muistaa panna ne uuniin kypsymään tarpeeksi ajoissa. Tässä ohjeessa uuniperunoiden lisänä tarjotaan kahta erilaista täytettä, joista jokainen voi valita suosikkinsa omien mieltymystensä mukaan.

4 annosta

  • 4 uuniperunaa
  • oliiviöljyä

Katkaraputäyte

  • 2 dl majoneesia
  • 2 rkl kermaviiliä
  • ½ dl herneitä
  • ½ punainen paprika
  • ½ tomaatti
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 100 g katkarapuja
  • suolaa ja pippuria

Broileritäyte

  • 2 dl majoneesia
  • 2 rkl kermaviiliä
  • ½ punainen paprika
  • 100 g broilerinpaloja (kypsennettynä)
  • 1 tl currya
  • 1/4 purjo
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Uuniperunat: Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Valitse uuniperunoiksi suurikokoisia perunoita. Kaikkein parhaita ovat Rosamunda-perunat. Pese ja kuivaa perunat ja voitele ne oliiviöljyllä. Pistele perunat haarukalla tai perunatikulla, pane ne unipellille ja kypsennä 50-60 minuuttia koon mukaan. Tarkista kypsyys perunatikulla. Perunat saavat olla mieluummin hieman liian kypsiä kuin liian kovia. Leikkaa ennen tarjoilua perunoiden kylkeen ristikkäinen viilto ja purista perunaa päistä niin, että viilto avautuu.

2. Katkaraputäyte: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Leikkaa tomaatit ja paprika pienehköiksi paloiksi ja sekoita kermaviili-majoneesikastikkeen joukkoon. Lisää herneet ja katkaravut ja mausta tillillä, suolalla ja pippurilla.

3. Broileritäyte: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Paloittele purjo ja paprika ja sekoita kermaviili-majoneesikastikkeen joukkoon. Lisää pannulla kypsennetyt broilerinpalat ja mausta currylla, suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!