Uuden sadon perunasalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5649774/landscape16_9/515/290/ac8be645ddba8cb28d32385beb9864ec/be/933418-3199.jpg)
Kun uudet perunat ovat parhaimmillaan, niistä kannattaa nauttia. Jos haluat esivalmistella, niin anna perunoiden ja pekonit maustua kastikkeessa ja kääntele muut ainekset juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kolmelle
- 1 jäävuorisalaattikerä
- 2 endiiviä
- 8-10 pientä uutta perunaa
- 1 paketti pekonikuutioita
- n. 60 g saksanpähkinöitä
- suikaloitu sitruunankuori
Kastike
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl sitruunamehua
Valmistusohje
suolaa ja mustapippuria
1. Suikaloi salaatti ja yksi endiivi. Harjaa perunat kunnolla ja keitä ne kypsiksi. Rouhi pähkinät karkeasti. Paista pekonikuutiot rapeiksi ja valuta talouspaperilla.
2. Sekoita salaatti- ja endiivisuikaleet kulhossa. sekoita perunat ja pekonikuutiot keskenään ja laita salaattipedille. Ripottele pähkinärouhe ja ohuet sitruunankuorisuikaleet päälle. Pistele loput endiivinlehdet pystyyn kulhon reunoille.
3. Sekoita kastike ja valuta se salaatille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka