Kun uudet perunat ovat parhaimmillaan, niistä kannattaa nauttia. Jos haluat esivalmistella, niin anna perunoiden ja pekonit maustua kastikkeessa ja kääntele muut ainekset juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kolmelle
- 1 jäävuorisalaattikerä
- 2 endiiviä
- 8-10 pientä uutta perunaa
- 1 paketti pekonikuutioita
- n. 60 g saksanpähkinöitä
- suikaloitu sitruunankuori
Kastike
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl sitruunamehua
Valmistusohje
suolaa ja mustapippuria
1. Suikaloi salaatti ja yksi endiivi. Harjaa perunat kunnolla ja keitä ne kypsiksi. Rouhi pähkinät karkeasti. Paista pekonikuutiot rapeiksi ja valuta talouspaperilla.
2. Sekoita salaatti- ja endiivisuikaleet kulhossa. sekoita perunat ja pekonikuutiot keskenään ja laita salaattipedille. Ripottele pähkinärouhe ja ohuet sitruunankuorisuikaleet päälle. Pistele loput endiivinlehdet pystyyn kulhon reunoille.
3. Sekoita kastike ja valuta se salaatille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.