Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuoretta parsaa ja mojo verde

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 250 g valkoista parsaa
  • 250 g vihreää parsaa
  • suolaa

Mojo verde

  • 1 ½ dl persiljasilppua
  • 2 keitettyä perunaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Mojo: Laita persilja, perunat, suola ja rakuuna tehosekoittimeen tms. ja pyöritä hakkeeksi. Lisää siihen öljyä tipoittain. Lisää vesi koneen käydessä. Voit myös survoa ja sekoittaa ainekset isossa morttelissa. Ole tarkka, että lisäät ensin öljyn tipoittain, vasta sitten kuuman veden, samalla kun sekoitat. Siirrä ainekset kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynsi.

2. Kuori valkoiset parsat varovasti. Aloita nuppupäästä ja jatka alaspäin. Vihreistä parsoista leikataan vain puiseva kanta pois. Keitä parsat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä.

3. Tarjoile parsat lämpiminä huoneenlämpöisen mojo-kastikkeen kanssa, lisänä muutama salaatinlehti ja sitruunalohkoja. Vinkki: Ohuet kinkkuviipaleet samoin kuin hyvä leipä sopivat myös seuraksi.

Laske teelusikallinen suolaa vesilitraa kohti keittäessäsi parsaa. Käytä joko oikeaa, korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään seisaaltaan tai leveää kattilaa, jossa parsat kypsyvät makuullaan. Espanjalaisessa keittiössä tehdään usein tulista mojo-kastiketta chilin kera, mutta parsojen mietoon makuun sopii miedompi kastikekin.

Lisää aiheesta:

Parsaa yrttikastikkeellaParmesaanigratinoitua parsaaParsaa hollandaisekastikkeellaPolentaa paistetun parsan ja peston keraParsaa tomaatin ja kananmunan keraKaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera
ParsaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta