Tuoretta parsaa ja mojo verde

Laske teelusikallinen suolaa vesilitraa kohti keittäessäsi parsaa. Käytä joko oikeaa, korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään seisaaltaan tai leveää kattilaa, jossa parsat kypsyvät makuullaan. Espanjalaisessa keittiössä tehdään usein tulista mojo-kastiketta chilin kera, mutta parsojen mietoon makuun sopii miedompi kastikekin.

Neljälle

  • 250 g valkoista parsaa
  • 250 g vihreää parsaa
  • suolaa

Mojo verde

  • 1 ½ dl persiljasilppua
  • 2 keitettyä perunaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Mojo: Laita persilja, perunat, suola ja rakuuna tehosekoittimeen tms. ja pyöritä hakkeeksi. Lisää siihen öljyä tipoittain. Lisää vesi koneen käydessä. Voit myös survoa ja sekoittaa ainekset isossa morttelissa. Ole tarkka, että lisäät ensin öljyn tipoittain, vasta sitten kuuman veden, samalla kun sekoitat. Siirrä ainekset kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynsi.

2. Kuori valkoiset parsat varovasti. Aloita nuppupäästä ja jatka alaspäin. Vihreistä parsoista leikataan vain puiseva kanta pois. Keitä parsat kypsiksi, noin 10 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä.

3. Tarjoile parsat lämpiminä huoneenlämpöisen mojo-kastikkeen kanssa, lisänä muutama salaatinlehti ja sitruunalohkoja. Vinkki: Ohuet kinkkuviipaleet samoin kuin hyvä leipä sopivat myös seuraksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!