Tuoresuolattu, kuivattu lampaanviulu
Perinteisimmillään lampaanviulu on tuoresuolattua ja kuivattua lampaanreittä. Jos pidät keittiössä puuhastelusta, voit valmistaa lampaanviulun myös itse.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
1 lampaanviulu
- 1 tuore tai pakastettu lampaanreisi (noin 2 kg)
- 2½ litraa vettä
- 2½ dl suolaa
- ½ dl sokeria
Valmistusohje
1. Valmista suolaliemi vedestä, suolasta ja sokerista. Sekoita, kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet.
2. Pane tuore lampaanreisi isoon, vahvaan muovipussiin. Jos käytät pakastelammasta,
pane liha pussiin jäisenä. Kaada pussiin suolalientä, kunnes liha on liemen peitossa, ja sulje pussi huolella. Pidä pussia jääkaapissa kolme vuorokautta, kääntele muutaman kerran suolautumisen aikana. Anna pakastetun lampaanreiden sulaa huoneenlämmössä 12 tuntia, ennen kuin panet sen jääkaappiin.
3. Ota lampaanreisi jääkaapista ja huuhtele ja kuivaa talouspaperilla. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Voitele liha ruokaöljyllä ja työnnä paksumpaan kohtaan lihalämpömittari. Kypsennä uunin alatasolla, kunnes sisälämpö on 75 astetta. Ota uunista ja anna jäähtyä.
4. Leikkaa lampaanreisi ohuiksi viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti