Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuoreita punajuuria keitettyinä mustaherukoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Salaatti keitetyistä punajuurista, sipulista ja omenoista on hyvin tavallinen Ranskassa. Tämä yhdistelmä on variaatio siitä. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 600 g tuoreita punajuuria
  • 1 dl mustaherukoita (pakastemarjat käyvät hyvin)
  • muutama tippa sitruunamehua
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret, mutta jätä hieman kärjestä jäljelle. Jos punajuuret ovat suuria, puolita ne.

2. Keitä punajuuret hiljalleen kannen alla kevyesti suolatussa vedessä mustaherukoiden kera kunnes punajuuret ovat juuri ja juuri pehmenneet, 20-30 minuuttia. Nosta punajuuret vedestä, siivilöi keittoliemi kulhoon.

3. Laita siivilöidyt viinimarjat pataan, lisää 1 dl keitinlientä ja voi. Kuumenna ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää punajuuret pataan ja anna kiehua lyhyt hetki. Tarjoile lämpimiltä lautasilta.

Lisää aiheesta:

Hovimestarin perunasalaattiOhra-punajuurisalaattiHerneterriini ranskalaisittainSäilykekeltajuuretPunajuurisalaatti keitetyllä lihalla ja kananmunallaSokerihernesoppa ja piparjuuriraastetta
PunajuuretAlkuruoatHedelmät ja marjatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret
  • 03.11.202207:23
    Pestopasta

    Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!

  • 30.11.201508:40
    Joululaatikot

    Punajuurilaatikko

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Punajuuria, grillattua chèvrejuustoa ja hunajaa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tuoreita punajuuria sitruunavoilla