Tuoreita punajuuria keitettyinä mustaherukoiden kera

Salaatti keitetyistä punajuurista, sipulista ja omenoista on hyvin tavallinen Ranskassa. Tämä yhdistelmä on variaatio siitä. Tarjoile alkuruokana tai lisukkeena.

Neljälle

  • 600 g tuoreita punajuuria
  • 1 dl mustaherukoita (pakastemarjat käyvät hyvin)
  • muutama tippa sitruunamehua
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret, mutta jätä hieman kärjestä jäljelle. Jos punajuuret ovat suuria, puolita ne.

2. Keitä punajuuret hiljalleen kannen alla kevyesti suolatussa vedessä mustaherukoiden kera kunnes punajuuret ovat juuri ja juuri pehmenneet, 20-30 minuuttia. Nosta punajuuret vedestä, siivilöi keittoliemi kulhoon.

3. Laita siivilöidyt viinimarjat pataan, lisää 1 dl keitinlientä ja voi. Kuumenna ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää punajuuret pataan ja anna kiehua lyhyt hetki. Tarjoile lämpimiltä lautasilta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!