Tuore pinaattisalaatti

Tämä ihana kesäsalaatti on itse asiassa kevyt, pekonipaloista huolimatta.

Neljälle

  • 2-3 l tuoreita pinaatinlehtiä
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 200 g pekonia
  • suolaa ja pippuria
  • 3 rkl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa

Valmistusohje

1. Huuhtele pinaatit ja valuta. Paista pekonit rapeiksi ja valuta talouspaperilla. Kuori ja halkaise munat. Ota niistä keltuaiset ja muussaa ne viinietikan kanssa. Sekoita mukaan öljy niin että kastikkeesta tulee kermainen ja paksu. Hienonna valkuaiset.

2. Sekoita pinaatinlehdet, viipaloidut herkkusienet ja munanvalkuaissilppu. Murusta päälle pekonia, kaada päälle kastike. Kääntele salaattia hieman ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja