Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tumma häränlihaliemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

1,5 litran annos lihalientä

  • 2 kg naudan luita
  • 3 litraa vettä
  • 2 tl suolaa
  • 5-8 kokonaista valkopippuria
  • 1 pieni purjo
  • 1 sipuli
  • 1 pieni pala (n. 50 g) juuriselleriä
  • 3 persiljanoksaa
  • 2 timjaminoksaa
  • 1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Leikkaa lihat paloiksi. Katkaise luut tai pyydä lihakauppiasta tekemään se. Huuhtele palat kylmässä vedessä ja kuivaa ne hyvin. Pane lihapalat ja luut uunipannuun. Paahda niitä noin 10 minuuttia, kääntele muutaman kerran. Puhdista ja kuori purjo, sipuli ja selleri. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

2. Ota uunipannu uunista ja lisää sille vihannespalat. Työnnä takaisin uuniin ja paahda vielä 20 minuuttia. Siirrä lihat, luut ja kasvikset pataan tai isoon kattilaan. Huuhtele uunipannu kuumalla vedellä ja kaada paistoliemi pataan. Lisää vettä, niin että lihat ja vihannekset peittyvät.

3. Kuumenna kiehuvaksi hitaasti, kuori vaahto reikäkauhalla. Lisää pippurit, persiljanoksat, laakerinlehti ja timjami. Keitä sitten hyvin hiljaa alimmalla mahdollisella lämmöllä 3-4 tuntia, kauemminkin. Siivilöi lihaliemi ja suolaa. Jäähdytä mahdollisimman nopeasti. Lihaliemi säilyy jääkaapissa 2-3 päivää. Pakastimessa se kestää lähemmäs vuoden – ellei sitä käytä.

Lisää aiheesta:

VasikanliemiTuoresuolattua lammasta juuresmuussin keraLuumutäytteinen porsaanseläkeLammasta ja juureksiaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaLinssicurrya ja pinaattia
LiemiKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätLisäkeruoat

Lihaliemen voi keittää naudanluista ruhon kaula-, potka, rinta- ja lapaosista. Ranskalaisessa keittiössä lihaliemen nimi on fond eli perusta ja se onkin monen kastikkeen, keiton ja muun ruoan perus. Lihalientä ei ole vaikea keittää, mutta se vie aikaa – ei kuitenkaan sinun aikaasi – sillä sinun tarvitsee vilkaista sitä vain silloin tällöin. Jos sinulla on annos tai pari lihalientä pakastimessa, et joudu hevin pulaan ruoanlaitossa.

Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Liemi
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Consommé eli hieno lihaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapujen keitinliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Balsamicoliemi