Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuliset tartarpihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 500 g vastajauhettua naudan jauhelihaa
  • 2 tl berbere-mausteseosta (ohje alla)

Berbere

  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • ½ tl murskattua mustapippuria
  • ½ tl raastettua muskottia
  • ½ tl murskattua kardemummaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 rkl hienonnettuja valkosipulinkynsiä
  • 2 dl vettä
  • ½ paprika
  • 2 chilipalkoa
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Berbere: Sekoita inkivääri, juustokumina, korianteri, mustapippuri, muskotti, kardemumma, suola, sipuli ja valkosipuli tehosekoittimessa. Kaada joukkoon 2 rkl vettä ja sekoita maustetahnaksi. Kuumenna paistinpannu ilman rasvaa ja lisää paprika ja chilipalot. Paahda minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Jauha paahdettu paprika ja chili tehosekoittimessa soseeksi. Lisää maustetahna ja loppu vesi. Jauha kaikki tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike pannulle ja keitä 3 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä ja kaada pieneen purkkiin. Kaada pinnalle öljyä. Kastike säilyy jääkaapissa useita kuukausia.

Berbere on erittäin voimakas maustekastike, josta on Etiopiassa koko joukko erilaisia variaatioita. Sitä käytetään usein etiopialaisissa liharuoissa. Tässä maustekastike antaa tulista makua tartar-pihville.

2. Sekoita berbere jauhelihaan ja muotoile 4 kaunista pihviä. Tarjoile vihannesten ja leivän kanssa. Jos et halua syödä lihaa raakana, voit grillata pihvejä muutaman minuutin.

Lisää aiheesta:

Mausteinen broileripataMausteiset lihapullatLihavartaat maapähkinäkastikkeessaLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaEtiopialainen jauhelihakastikePerunat juusto-chilikastikkeessa
TartarKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Tartar
  • 7.5.14:24
    Liha

    Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar

  • 24.01.202007:48
    Blinit

    Blinit Mikko Kaukosen tapaan – helppo blinitaikina ja peuratartar

  • 07.01.201614:16
    Poronpaisti

    Porotartar à la Sasu Laukkonen

  • 18.02.201300:00
    Kevään juhlat

    Siikatartar

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalatartar