Tuliset sienitäytetyt paprikat
Nämä täytetyt paprikat voit halutessasi gratinoida, ripottele päälle hieman juustoraastetta ja laita kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi. Valitse kevyttä juustoa, jos haluat syödä kevyesti.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Yhdelle
- 1 iso paprika
- 1 dl täysjyväriisiä
- 1 ½ dl viipaloituja sieniä
- 1 tl soijaa
- ½ prk tomaattimurskaa
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
- suola
- 1 maustemitta kuivattua oreganoa
- 1 maustemitta kuivattua basilikaa
- muutama tippa tabascoa
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Halkaise paprika ja poista siemenet. Keitä paprika lähes pehmeäksi kevyesti suolatussa vedessä.
2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista sienet ja soija kunnes kaikki neste on haihtunut. Sekoita riisin kanssa ja täytä paprika.
3. Keitä tomaattimurska, sipuli, suola ja yrttimausteet paitsi persilja paksuksi kastikkeeksi. Mausta tabascolla ja kaada paprikanpuolikkaiden päälle. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan